"De FOD Financiën is deze morgen, rond 10.15 uur getroffen door een cyberaanval. Het beveiligingsplatform dat naar aanleiding van de recente cyberaanval werd voorzien, trad in werking. Om 12.30 uur was de toestand zowel intern als extern volledig hersteld", zo meldt de federale overheidsdienst in een mededeling.

"De uiterste indieningsdatum van 13 juli voor de aangiften via Tax-on-web blijft behouden."

Down-Sec

Op de sociale media klonken in de voormiddag her en der signalen dat Tax-on-web niet functioneerde. De Waalse radiozender Contact meldde dat de site gehackt was door het hackerscollectief Down-Sec. Dat bevestigde Down-Sec nadien via Twitter en Facebook: "Het is tijd om op te staan en te weigeren belastingen opgelegd door de overheid maffia!"

De woordvoerder van Financiën bevestigt: "Het was dezelfde groep en het ging om dezelfde handelswijze", aldus Francis Adyns. De belastingaangiftewebsite lag op 8 juni immers al eens urenlang plat na een aanval van Down-Sec. Ook toen creëerden de hackers massaal veel aanvragen, waardoor er een opstopping ontstond op de 'toegangswegen' naar de applicatie.

Van 10.15 tot 10.45 uur lag Tax-on-web volledig plat en nadien waren er tot 12.30 uur nog vertragingen. Door het beveiligingssysteem werd de schade beperkt, stelt Adyns. In juni ging het om een panne van 6 uur. De nieuwe aanval kon met het beveiligingssysteem niet vermeden worden. Een aanvraag tegenhouden voor hij verstuurd is, ligt moeilijk, klinkt het.

Down-Sec legde de voorbije maanden de websites van het koningshuis, premier Charles Michel, de Senaat en de nucleaire waakhond Fanc plat.

Morgen/woensdag is de uiterste deadline voor de aangifte via Tax-on-web. De teller op de website staat inmiddels op zowat 2,395 miljoen aangiftes. Via een boekhouder kan de aangifte nog tot 27 oktober. (Belga)

"De FOD Financiën is deze morgen, rond 10.15 uur getroffen door een cyberaanval. Het beveiligingsplatform dat naar aanleiding van de recente cyberaanval werd voorzien, trad in werking. Om 12.30 uur was de toestand zowel intern als extern volledig hersteld", zo meldt de federale overheidsdienst in een mededeling."De uiterste indieningsdatum van 13 juli voor de aangiften via Tax-on-web blijft behouden."Down-SecOp de sociale media klonken in de voormiddag her en der signalen dat Tax-on-web niet functioneerde. De Waalse radiozender Contact meldde dat de site gehackt was door het hackerscollectief Down-Sec. Dat bevestigde Down-Sec nadien via Twitter en Facebook: "Het is tijd om op te staan en te weigeren belastingen opgelegd door de overheid maffia!"De woordvoerder van Financiën bevestigt: "Het was dezelfde groep en het ging om dezelfde handelswijze", aldus Francis Adyns. De belastingaangiftewebsite lag op 8 juni immers al eens urenlang plat na een aanval van Down-Sec. Ook toen creëerden de hackers massaal veel aanvragen, waardoor er een opstopping ontstond op de 'toegangswegen' naar de applicatie.Van 10.15 tot 10.45 uur lag Tax-on-web volledig plat en nadien waren er tot 12.30 uur nog vertragingen. Door het beveiligingssysteem werd de schade beperkt, stelt Adyns. In juni ging het om een panne van 6 uur. De nieuwe aanval kon met het beveiligingssysteem niet vermeden worden. Een aanvraag tegenhouden voor hij verstuurd is, ligt moeilijk, klinkt het.Down-Sec legde de voorbije maanden de websites van het koningshuis, premier Charles Michel, de Senaat en de nucleaire waakhond Fanc plat.Morgen/woensdag is de uiterste deadline voor de aangifte via Tax-on-web. De teller op de website staat inmiddels op zowat 2,395 miljoen aangiftes. Via een boekhouder kan de aangifte nog tot 27 oktober. (Belga)