De socialistische vakbond ACOD hangt al voor de tweede keer aan de alarmbel rond Tax-on-web. Bij de FOD Financiën ontkennen ze grote problemen.

Volgens de socialistische vakbond ACOD was de applicatie om de belastingaangifte online in te dienen, Tax-on-web, maandagochtend weer enkele uren onbeschikbaar of moeilijk bereikbaar. Volgens Aimé Truyens van ACOD Financiën kampt Tax-On-Web met een capaciteitsprobleem. "De Belgen wachten tot op het laatste moment om hun belastingaangifte te doen en dus wordt het systeem deze week nog zwaarder belast. We kunnen niet anders dan vaststellen dat Tax-on-Web blijkbaar niet opgewassen is tegen veel gelijktijdige bewerkingen."

Volgens Truyens moet de FOD Financiën dringend ingrijpen, nu het systeem al twee keer inactief is geworden. Over de panne van vorige week gaf de FOD Financiën [aan Data News een gedetailleerde toelichting].

"We beseffen dat men op een week tijd geen wonderen kan verrichten, maar er moet toch ingegrepen worden", aldus nog Truyens. Hoe dichter de deadline nadert, hoe meer mensen immers hun aangifte zullen willen indienen. We begrijpen dat men Tax-On-Web promoot, maar dan moet het systeem wel in alle omstandigheden werken."

Bernard Ligot, de woordvoerder van de FOD Financiën, begrijpt niet waar de ACOD met het verhaal vandaan komt. "Er zijn echt geen grote problemen geweest en er zijn ook over het algemeen geen grote problemen geweest. Kijk naar de cijfers: we tellen maandag om 17.15 uur ruim 1,33 miljoen ingediende aangiftes. Tax-On-Web is een groot succes."

De belastingaangifte voor particulieren moet ten laatste op 30 juni worden ingediend. De mandatarissen krijgen nog tot 31 oktober de tijd als ze de aangiften van hun cliënten via Tax-On-Web indienen.

Bron: Belga

De socialistische vakbond ACOD hangt al voor de tweede keer aan de alarmbel rond Tax-on-web. Bij de FOD Financiën ontkennen ze grote problemen. Volgens de socialistische vakbond ACOD was de applicatie om de belastingaangifte online in te dienen, Tax-on-web, maandagochtend weer enkele uren onbeschikbaar of moeilijk bereikbaar. Volgens Aimé Truyens van ACOD Financiën kampt Tax-On-Web met een capaciteitsprobleem. "De Belgen wachten tot op het laatste moment om hun belastingaangifte te doen en dus wordt het systeem deze week nog zwaarder belast. We kunnen niet anders dan vaststellen dat Tax-on-Web blijkbaar niet opgewassen is tegen veel gelijktijdige bewerkingen." Volgens Truyens moet de FOD Financiën dringend ingrijpen, nu het systeem al twee keer inactief is geworden. Over de panne van vorige week gaf de FOD Financiën [aan Data News een gedetailleerde toelichting]. "We beseffen dat men op een week tijd geen wonderen kan verrichten, maar er moet toch ingegrepen worden", aldus nog Truyens. Hoe dichter de deadline nadert, hoe meer mensen immers hun aangifte zullen willen indienen. We begrijpen dat men Tax-On-Web promoot, maar dan moet het systeem wel in alle omstandigheden werken." Bernard Ligot, de woordvoerder van de FOD Financiën, begrijpt niet waar de ACOD met het verhaal vandaan komt. "Er zijn echt geen grote problemen geweest en er zijn ook over het algemeen geen grote problemen geweest. Kijk naar de cijfers: we tellen maandag om 17.15 uur ruim 1,33 miljoen ingediende aangiftes. Tax-On-Web is een groot succes." De belastingaangifte voor particulieren moet ten laatste op 30 juni worden ingediend. De mandatarissen krijgen nog tot 31 oktober de tijd als ze de aangiften van hun cliënten via Tax-On-Web indienen. Bron: Belga