De Duitse automobielclub ADAC heeft de hackerstest uit laten voeren door een expert, die nu zijn bevindingen heeft gedeeld met computerblad C'T, zo meldt website Heise.de. Inmiddels heeft BMW de volledige resultaten van de test al binnen en zijn er maatregelen genomen om verdere hackpogingen te voorkomen.

SMS

De hacker bleek in staat om de deur van een BMW op afstand te openen, gewoon door gebruik te maken van een aangepaste mobiele telefoon. Hij stelde zichzelf in de plaats van de legitieme beheerscentrale van BMW, die dit soort handelingen normaliter in de gaten houdt. Het geheim van de hele procedure is een speciaal SMS-bericht, waarin de auto opdracht krijgt om de deuren te openen.

Te slim gemaakt

Als een eigenaar zijn auto wil openen, stuur hij een bericht via zijn smartphone naar BMW. Daar wordt een SMS opgesteld, die naar de auto in kwestie wordt gestuurd. De boordelektronica ontvangt de SMS en controleert of alle details kloppen. Bij de eerste hackpoging bleek dat niet te werken,omdat het ID-nummer van de auto niet in de SMS stond. Daar zou het bj hebben moeten blijven, maar nee: de boordcomputer stuurt een foutmelding, met als afzender... het ID-nummer. Hackpoging 2 lukte daarom wel.

Onopvallend

"Je hebt helemaal geen ingewikkelde apparatuur nodig, zo bleek. Een simpele zendontvanger die een access point van de mobiele telefoon nadoet is voldoende. Ik kon de deuren zelfs ongemerkt openen in een drukke winkelstraat", aldus de hacker, die zijn hele relaas heeft verteld aan C'T.

Bron: Automatiseringgids

De Duitse automobielclub ADAC heeft de hackerstest uit laten voeren door een expert, die nu zijn bevindingen heeft gedeeld met computerblad C'T, zo meldt website Heise.de. Inmiddels heeft BMW de volledige resultaten van de test al binnen en zijn er maatregelen genomen om verdere hackpogingen te voorkomen.SMSDe hacker bleek in staat om de deur van een BMW op afstand te openen, gewoon door gebruik te maken van een aangepaste mobiele telefoon. Hij stelde zichzelf in de plaats van de legitieme beheerscentrale van BMW, die dit soort handelingen normaliter in de gaten houdt. Het geheim van de hele procedure is een speciaal SMS-bericht, waarin de auto opdracht krijgt om de deuren te openen.Te slim gemaaktAls een eigenaar zijn auto wil openen, stuur hij een bericht via zijn smartphone naar BMW. Daar wordt een SMS opgesteld, die naar de auto in kwestie wordt gestuurd. De boordelektronica ontvangt de SMS en controleert of alle details kloppen. Bij de eerste hackpoging bleek dat niet te werken,omdat het ID-nummer van de auto niet in de SMS stond. Daar zou het bj hebben moeten blijven, maar nee: de boordcomputer stuurt een foutmelding, met als afzender... het ID-nummer. Hackpoging 2 lukte daarom wel.Onopvallend"Je hebt helemaal geen ingewikkelde apparatuur nodig, zo bleek. Een simpele zendontvanger die een access point van de mobiele telefoon nadoet is voldoende. Ik kon de deuren zelfs ongemerkt openen in een drukke winkelstraat", aldus de hacker, die zijn hele relaas heeft verteld aan C'T. Bron: Automatiseringgids