Een explosie van het thuiswerken als gevolg van een mondiale griepepidemie, kan het internet lamleggen. Dat stellen onderzoekers van Gartner.

Het bureau heeft becijferd dat de druk op het netwerk te groot wordt van zodra 40 procent of meer van de mondiale beroepsbevolking van thuis uit gaat inloggen om te werken.

Volgens onderzoeker Scott Morrisson maakt het niet uit wat voor soort netwerk er gebruikt wordt, in alle gevallen gaan providers er van uit dat niet iedereen op hetzelfde moment inlogt. Ligt het daadwerkelijke gebruik opeens veel hoger omdat grote aantallen mensen van thuis uit gaan werken, dan raakt het netwerk overbelast en komen datapakketten niet, of zeer vertraagd, aan.

Het is volgens Morrisson nog het best te vergelijken met een DDOS-aanval, waarbij een website wordt lamgelegd door een enorm aantal simultane bezoeken.

Een explosie van het thuiswerken als gevolg van een mondiale griepepidemie, kan het internet lamleggen. Dat stellen onderzoekers van Gartner. Het bureau heeft becijferd dat de druk op het netwerk te groot wordt van zodra 40 procent of meer van de mondiale beroepsbevolking van thuis uit gaat inloggen om te werken. Volgens onderzoeker Scott Morrisson maakt het niet uit wat voor soort netwerk er gebruikt wordt, in alle gevallen gaan providers er van uit dat niet iedereen op hetzelfde moment inlogt. Ligt het daadwerkelijke gebruik opeens veel hoger omdat grote aantallen mensen van thuis uit gaan werken, dan raakt het netwerk overbelast en komen datapakketten niet, of zeer vertraagd, aan. Het is volgens Morrisson nog het best te vergelijken met een DDOS-aanval, waarbij een website wordt lamgelegd door een enorm aantal simultane bezoeken.