Ict-distributeur Tech Data heeft het Nederlandse CDG overgenomen, een value added distributeur die gespecialiseerd is in virtualisatietechnologie.

CDG, dat onder meer Citrix, VMware en RES verdeelt, moet bij Tech Data vooral value added dochter Azlan versterken. Daardoor verstevigt Tech Data zijn positie op de enterprise-markt in de Benelux. "Het is een nieuw voorbeeld van hoe we strategische overnames doen die waarde toevoegen door onze klanten- en productenmix te diversifiëren en de winstgevendheid van onze business te verbeteren", stelt Els Demeester, managing director Central Region bij Tech Data, in een persbericht.

Peter Hoekstra, algemeen directeur CDG Europe, stelt dan weer dat zijn bedrijf door de overname z'n productbereik vergroten en een bredere selectie oplossingen naar de markt te brengen."

De waarde van de deal werd niet bekendgemaakt. De transactie wordt normaal gezien eind maart afgerond.

Ict-distributeur Tech Data heeft het Nederlandse CDG overgenomen, een value added distributeur die gespecialiseerd is in virtualisatietechnologie. CDG, dat onder meer Citrix, VMware en RES verdeelt, moet bij Tech Data vooral value added dochter Azlan versterken. Daardoor verstevigt Tech Data zijn positie op de enterprise-markt in de Benelux. "Het is een nieuw voorbeeld van hoe we strategische overnames doen die waarde toevoegen door onze klanten- en productenmix te diversifiëren en de winstgevendheid van onze business te verbeteren", stelt Els Demeester, managing director Central Region bij Tech Data, in een persbericht. Peter Hoekstra, algemeen directeur CDG Europe, stelt dan weer dat zijn bedrijf door de overname z'n productbereik vergroten en een bredere selectie oplossingen naar de markt te brengen." De waarde van de deal werd niet bekendgemaakt. De transactie wordt normaal gezien eind maart afgerond.