Ict-distributiereus Tech Data versterkt zich gevoelig in de Benelux en Denemarken met de overname van Triade.

Triade Holding is een value added distributiegroep in de Benelux (met dochterbedrijven HON, Quote en Battrex) en in Denemarken (met Rosenmeier). Tech Data slaat zo een slag op de domeinen it, mobility en consumentenelektronica. Het speelt naar eigen zeggen in op de convergentie van die drie gebieden.

HON en Rosenmeier zorgen ervoor dat Tech Data verder kan groeien in het segment van de consumentenelektronica. Quote vult de bestaande b2b-activiteiten (in het bijzonder it-retail) verder aan en Battrex zorgt voor een verdere uitbreiding van het accessoireportfolio.

Als onderdeel van de deal koopt Brightstar Europe, de joint venture van Tech Data en Brightstar Corp. die focust op de distributie van mobiele telefoons en draadloze oplossingen, de Triade-dochter Mobile Communication Company (MCC). MCC is gespecialiseerd in mobiele telefonie (gsm's, smartphones en accessoires), prepaid pakketten en abonnementen, navigatie, dect telefonie, netbooks, laptops en e-readers. Het levert merken als HTC, Gigaset, LG, Nokia, Samsung, Sony-Ericsson en TomTom aan de telecom-retail en andere electronicawinkels.

Triade haalde vorig jaar een omzet van 929 miljoen euro (waarvan zo'n 35 procent uit consumer electronics, 39 procent uit mobility en 26 procent uit it). Er zouden zo'n 450 mensen overstappen naar Tech Data. De overnameprijs wordt geschat op 145 miljoen euro, waarvan 45 procent betrekking heeft op MCC. Verwacht wordt dat de hele transactie in het derde kwartaal van 2010 is afgerond. Het management van de verschillende bedrijven zou aan boord blijven.

Ict-distributiereus Tech Data versterkt zich gevoelig in de Benelux en Denemarken met de overname van Triade. Triade Holding is een value added distributiegroep in de Benelux (met dochterbedrijven HON, Quote en Battrex) en in Denemarken (met Rosenmeier). Tech Data slaat zo een slag op de domeinen it, mobility en consumentenelektronica. Het speelt naar eigen zeggen in op de convergentie van die drie gebieden. HON en Rosenmeier zorgen ervoor dat Tech Data verder kan groeien in het segment van de consumentenelektronica. Quote vult de bestaande b2b-activiteiten (in het bijzonder it-retail) verder aan en Battrex zorgt voor een verdere uitbreiding van het accessoireportfolio. Als onderdeel van de deal koopt Brightstar Europe, de joint venture van Tech Data en Brightstar Corp. die focust op de distributie van mobiele telefoons en draadloze oplossingen, de Triade-dochter Mobile Communication Company (MCC). MCC is gespecialiseerd in mobiele telefonie (gsm's, smartphones en accessoires), prepaid pakketten en abonnementen, navigatie, dect telefonie, netbooks, laptops en e-readers. Het levert merken als HTC, Gigaset, LG, Nokia, Samsung, Sony-Ericsson en TomTom aan de telecom-retail en andere electronicawinkels. Triade haalde vorig jaar een omzet van 929 miljoen euro (waarvan zo'n 35 procent uit consumer electronics, 39 procent uit mobility en 26 procent uit it). Er zouden zo'n 450 mensen overstappen naar Tech Data. De overnameprijs wordt geschat op 145 miljoen euro, waarvan 45 procent betrekking heeft op MCC. Verwacht wordt dat de hele transactie in het derde kwartaal van 2010 is afgerond. Het management van de verschillende bedrijven zou aan boord blijven.