De distributeur betaalt 2,4 miljard dollar cash en 2.785 miljoen aandelen voor de overname van Technology Solutions, goed voor een geschatte totaalwaarde van 2,6 miljard dollar.

Tech data wil binnen twee jaar na de overname een jaarlijkse kostenbesparing van honderd miljoen dollar verwezenlijken onder meer door meer efficiëntie met technologieplatformen, maar ook met het weghalen van dubbele functies. Met andere woorden: er volgen hoogstwaarschijnlijk afvloeiingen in de komende jaren.

Zowel Tech Data als Avnet zijn distributeurs die leveren aan lokale resellers. De afdeling Technology Solutions focust zich onder meer op high end hardware voor in het datacenter.

Tech Data is actief in 35 landen maar levert in totaal hardware, software en diensten in ruim honderd landen. Volgens Bob Dutkowsky, ceo van Tech Data, geeft de deal het bedrijf een betere positie in Azië. Avnet staat momenteel onder leiding van William Amelio, de afdeling Technology Solutions wordt geleid door Patrick Zammit.

De distributeur betaalt 2,4 miljard dollar cash en 2.785 miljoen aandelen voor de overname van Technology Solutions, goed voor een geschatte totaalwaarde van 2,6 miljard dollar.Tech data wil binnen twee jaar na de overname een jaarlijkse kostenbesparing van honderd miljoen dollar verwezenlijken onder meer door meer efficiëntie met technologieplatformen, maar ook met het weghalen van dubbele functies. Met andere woorden: er volgen hoogstwaarschijnlijk afvloeiingen in de komende jaren.Zowel Tech Data als Avnet zijn distributeurs die leveren aan lokale resellers. De afdeling Technology Solutions focust zich onder meer op high end hardware voor in het datacenter.Tech Data is actief in 35 landen maar levert in totaal hardware, software en diensten in ruim honderd landen. Volgens Bob Dutkowsky, ceo van Tech Data, geeft de deal het bedrijf een betere positie in Azië. Avnet staat momenteel onder leiding van William Amelio, de afdeling Technology Solutions wordt geleid door Patrick Zammit.