De overnames en fusies in de technologiesector zitten opnieuw op het niveau van voor de bankencrisis. In de eerste acht maanden van dit jaar veranderde al 323,3 miljard dollar van eigenaar. De jongste HP overname van het Britse softwarebedrijf Autonomy voor 11 miljard dollar, duidt er nog eens op dat de honger naar overnames en fusies opnieuw erg groot is. Eerder deze maand nam Google al de mobiele afdeling van Motorola over voor 12,5 miljard dollar.

Daarmee staat de tikker op 323,3 miljard dollar (224 miljard euro), 19 procent meer dan dezelfde periode van vorig jaar en dicht tegen de 338 miljard dollar die eind augustus 2008 gehaald werd, net voor de bankencrisis uitbrak. Dat staat te lezen in de Financial Times.

De fusies zijn grotendeels ingegeven door cloude computing en mobiele ontwikkelingen. Heel wat it-bedrijven, zoals HP, Apple en Microsoft zitten ook op een berg cash. Microsoft kocht in mei Skype voor 8,5 miljard euro maar dat had nauwelijks invloed op de cashreserves van 38,2 miljard dollar in Redmond.

Overnames zijn bovendien ook een manier om de omzet op te krikken in een ict-omgeving waar groeicijfers veeleer beperkt blijven.

De overnames en fusies in de technologiesector zitten opnieuw op het niveau van voor de bankencrisis. In de eerste acht maanden van dit jaar veranderde al 323,3 miljard dollar van eigenaar. De jongste HP overname van het Britse softwarebedrijf Autonomy voor 11 miljard dollar, duidt er nog eens op dat de honger naar overnames en fusies opnieuw erg groot is. Eerder deze maand nam Google al de mobiele afdeling van Motorola over voor 12,5 miljard dollar.Daarmee staat de tikker op 323,3 miljard dollar (224 miljard euro), 19 procent meer dan dezelfde periode van vorig jaar en dicht tegen de 338 miljard dollar die eind augustus 2008 gehaald werd, net voor de bankencrisis uitbrak. Dat staat te lezen in de Financial Times. De fusies zijn grotendeels ingegeven door cloude computing en mobiele ontwikkelingen. Heel wat it-bedrijven, zoals HP, Apple en Microsoft zitten ook op een berg cash. Microsoft kocht in mei Skype voor 8,5 miljard euro maar dat had nauwelijks invloed op de cashreserves van 38,2 miljard dollar in Redmond.Overnames zijn bovendien ook een manier om de omzet op te krikken in een ict-omgeving waar groeicijfers veeleer beperkt blijven.