De Indiase softwaregroep Tech Mahindra heeft tot op heden het hoogste bod uitgebracht op het noodlijdende it servicesbedrijf Satyam.

De prijs van 58 roepie per aandeel ligt 23 procent boven de laatste koers van Satyam. Mahindra zou 29 miljard roepie (436 miljoen euro) op tafel moeten leggen voor 51 procent van Satyam.

De waarde van het Indische Satyam zakte drie maanden geleden als een pudding in elkaar toen bekend raakte dat er een boekhoudkundig loopje genomen werd met de werkelijkheid. Er zat een miljard minder in kas dan gedacht.

De fraude was opgezet door stichter en voorzitter B. Ramalinga Raju. Jarenlang had de man de winst van het bedrijf artificieel hoog weten te houden.

Bron: afp

De Indiase softwaregroep Tech Mahindra heeft tot op heden het hoogste bod uitgebracht op het noodlijdende it servicesbedrijf Satyam. De prijs van 58 roepie per aandeel ligt 23 procent boven de laatste koers van Satyam. Mahindra zou 29 miljard roepie (436 miljoen euro) op tafel moeten leggen voor 51 procent van Satyam. De waarde van het Indische Satyam zakte drie maanden geleden als een pudding in elkaar toen bekend raakte dat er een boekhoudkundig loopje genomen werd met de werkelijkheid. Er zat een miljard minder in kas dan gedacht. De fraude was opgezet door stichter en voorzitter B. Ramalinga Raju. Jarenlang had de man de winst van het bedrijf artificieel hoog weten te houden. Bron: afp