De aandelenbeurs NYSE Euronext heeft al voor de tweede dag op rij problemen om de aandelenhandel op te starten.

Gisteren startte Euronext een uur later op, met impact op de aandelen handel in in Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs. Toen ging het om een technische fout bij de lancering van het nieuwe softwareplatform waarop de aandelenhandel draait.

Deze voormiddag is 'trading unit 2' lange tijd stilgelegd. Onder meer de Bel20 en de Nederlandse sterindex AEX behoren tot die groep. Bij NYSE Euronext geven ze voorlopig weinig details over de nieuwe problemen, noch over het feit of ze gerelateerd zijn aan die van gisteren. Vorige week ondervond de beurs Chi-X Europe ook al verschillende pannes.

De aandelenbeurs NYSE Euronext heeft al voor de tweede dag op rij problemen om de aandelenhandel op te starten. Gisteren startte Euronext een uur later op, met impact op de aandelen handel in in Amsterdam, Brussel, Lissabon en Parijs. Toen ging het om een technische fout bij de lancering van het nieuwe softwareplatform waarop de aandelenhandel draait. Deze voormiddag is 'trading unit 2' lange tijd stilgelegd. Onder meer de Bel20 en de Nederlandse sterindex AEX behoren tot die groep. Bij NYSE Euronext geven ze voorlopig weinig details over de nieuwe problemen, noch over het feit of ze gerelateerd zijn aan die van gisteren. Vorige week ondervond de beurs Chi-X Europe ook al verschillende pannes.