Sharp - producent van iPhone- en iPad-displays en tv-schermen -lijkt af te stevenen op een faillissement. Chipfabrikant Intel en producent van Telecom-apparatuur Qualcomm schieten het Japanse bedrijf nu te hulp. Ze zouden samen ruim 500 miljoen dollar (393 miljoen euro) investeren.

Wellicht bereikt Sharp nog deze maand een deal met Qualcomm en Intel. Die laatste is naar verluidt vooral geïnteresseerd in Sharp's technologie voor smartphone- en tabletschermen.

Op de beurs in Tokio is het aandeel van Sharp nu alvast met 11 procent de hoogte in geschoten. De Japanse elektronicaproducent eindigde woensdag met een winst van 7 procent.

Sharp zit ook nog rond de tafel met het Taiwanese Hon Hai over een mogelijke kapitaalinjectie, en het lijkt erop dat ook Apple zijn toeleverancier van scharmpjes geld toegestopt heeft.

Sharp - producent van iPhone- en iPad-displays en tv-schermen -lijkt af te stevenen op een faillissement. Chipfabrikant Intel en producent van Telecom-apparatuur Qualcomm schieten het Japanse bedrijf nu te hulp. Ze zouden samen ruim 500 miljoen dollar (393 miljoen euro) investeren. Wellicht bereikt Sharp nog deze maand een deal met Qualcomm en Intel. Die laatste is naar verluidt vooral geïnteresseerd in Sharp's technologie voor smartphone- en tabletschermen. Op de beurs in Tokio is het aandeel van Sharp nu alvast met 11 procent de hoogte in geschoten. De Japanse elektronicaproducent eindigde woensdag met een winst van 7 procent. Sharp zit ook nog rond de tafel met het Taiwanese Hon Hai over een mogelijke kapitaalinjectie, en het lijkt erop dat ook Apple zijn toeleverancier van scharmpjes geld toegestopt heeft.