De top-10 van snelst groeiende bedrijven ter wereld van zakenblad Fortune telt maar liefst 4 technologiebedrijven, van plaats 1 tot 4. Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM) schiet de hoofdvogel af.

Fortune bekijkt in de jaarlijkse top-100 van snelst groeiend bedrijven zowel de winst, omzet als het rendement (de return op de aandelen) van de voorbije drie jaar. Voor het eerst neemt Fortune ook niet-Amerikaanse bedrijven op en in één klap staat zo het Canadese RIM bovenaan. Het bedrijf zag zijn winst de voorbije jaren met 84 procent groeien, de omzet met 77 procent en het rendement met 45 procent.

Het Amerikaanse Sigma Designs, een chipfabrikant, haalt de tweede plaats dankzij de boomende populariteit van HD-televisie en Blu-ray-spelers. Ook heeft het bedrijf een belangrijke overeenkomst met Microsoft rond de Mediaroom TV box. Nummer drie is één van de vele Chinese bedrijven in de lijst, Sohu.com. Dat is een internetbedrijf dat onder meer instond voor de live streaming van beelden van de Olympische Spelen in 2008. Ook heeft het enkele belangrijke Chinese websites in handen, waaronder een sociale netwerksite, een gamingportaal en een zoekmachine. En ook de vierde plaats is voor een technologiefirma, het Amerikaanse Ebix. Dat runt een grootschalig online portaal voor verzekeringspolissen.

Op de veertiende plaats in de totale ranglijst, maar op de vijfde bij de snelste groeiers onder de technologiebedrijven, staat het in Luxemburg gebaseerde Millicom International Cellular, dat in ontwikkelingslanden hoge toppen scheert met zijn goedkope gsm-formule Tigo.

Ook enkele grote technologienamen duiken op in de lijst, met Apple op plaats 39 en Google op 68. De enige Belgische toets is voor Vasco Data Security, het Belgisch-Amerikaanse securitybedrijf dat bekend is van de 'Digipass', die veel banken aan hun klanten uitdelen voor de authenticatie in hun online banking-oplossing.

De top-10 van snelst groeiende bedrijven ter wereld van zakenblad Fortune telt maar liefst 4 technologiebedrijven, van plaats 1 tot 4. Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM) schiet de hoofdvogel af. Fortune bekijkt in de jaarlijkse top-100 van snelst groeiend bedrijven zowel de winst, omzet als het rendement (de return op de aandelen) van de voorbije drie jaar. Voor het eerst neemt Fortune ook niet-Amerikaanse bedrijven op en in één klap staat zo het Canadese RIM bovenaan. Het bedrijf zag zijn winst de voorbije jaren met 84 procent groeien, de omzet met 77 procent en het rendement met 45 procent. Het Amerikaanse Sigma Designs, een chipfabrikant, haalt de tweede plaats dankzij de boomende populariteit van HD-televisie en Blu-ray-spelers. Ook heeft het bedrijf een belangrijke overeenkomst met Microsoft rond de Mediaroom TV box. Nummer drie is één van de vele Chinese bedrijven in de lijst, Sohu.com. Dat is een internetbedrijf dat onder meer instond voor de live streaming van beelden van de Olympische Spelen in 2008. Ook heeft het enkele belangrijke Chinese websites in handen, waaronder een sociale netwerksite, een gamingportaal en een zoekmachine. En ook de vierde plaats is voor een technologiefirma, het Amerikaanse Ebix. Dat runt een grootschalig online portaal voor verzekeringspolissen. Op de veertiende plaats in de totale ranglijst, maar op de vijfde bij de snelste groeiers onder de technologiebedrijven, staat het in Luxemburg gebaseerde Millicom International Cellular, dat in ontwikkelingslanden hoge toppen scheert met zijn goedkope gsm-formule Tigo. Ook enkele grote technologienamen duiken op in de lijst, met Apple op plaats 39 en Google op 68. De enige Belgische toets is voor Vasco Data Security, het Belgisch-Amerikaanse securitybedrijf dat bekend is van de 'Digipass', die veel banken aan hun klanten uitdelen voor de authenticatie in hun online banking-oplossing.