Volgens Lambotte werpen de regeringsmaatregelen om de lonen te matigen vruchten af. "Voor het eerst sinds 2008 herstellen onze marktaandelen zich binnen de EU-handel en onze export zit op een recordniveau. Dat wijst erop dat Belgische producten en diensten stilaan concurrentiëler worden", aldus de CEO.

Fragiel herstel

Agoria benadrukt wel dat het herstel nog fragiel is en er, naast de slabakkende wereldeconomie en erg traag groeiende Europese industrie en bouw, ook in eigen land gevaren om de hoek loeren. Zo mag volgens de technologiefederatie de historische loonkostenhandicap niet verzwegen worden, mag de fiscale handicap niet vergroot worden en mogen vakbondsacties investeringen niet in gevaar brengen.

(Belga/WK)

Volgens Lambotte werpen de regeringsmaatregelen om de lonen te matigen vruchten af. "Voor het eerst sinds 2008 herstellen onze marktaandelen zich binnen de EU-handel en onze export zit op een recordniveau. Dat wijst erop dat Belgische producten en diensten stilaan concurrentiëler worden", aldus de CEO.Fragiel herstel Agoria benadrukt wel dat het herstel nog fragiel is en er, naast de slabakkende wereldeconomie en erg traag groeiende Europese industrie en bouw, ook in eigen land gevaren om de hoek loeren. Zo mag volgens de technologiefederatie de historische loonkostenhandicap niet verzwegen worden, mag de fiscale handicap niet vergroot worden en mogen vakbondsacties investeringen niet in gevaar brengen.(Belga/WK)