De grootste technologieconcerns investeerden vorig jaar wereldwijd samen ongeveer 3,2 miljard euro in financiële technologie, tegen 550 miljoen euro vijf jaar geleden. Na Alphabet trokken de Chinese bedrijven Tencent en Alibaba de afgelopen vijf jaar het meeste geld uit voor financiële technologie. Een ander bekend voorbeeld is Facebook, dat momenteel werkt aan de cryptomunt libra. KPMG verwacht dat de trend doorzet en dat steeds meer niet-financiële bedrijven actief worden op de markt.

Technologiebedrijven trekken vaak samen op met financiële bedrijven. Zo wijzen de onderzoekers erop dat Apple met behulp van de zakenbank Goldman Sachs een kredietkaart op de markt heeft gebracht, de zogeheten Apple Card.

In 2019 werd er wereldwijd bijna 124 miljard euro in financiële technologie geïnvesteerd, iets minder dan het jaar ervoor. Daarvan kwam 53 miljard euro terecht in Europa, een toename van ruim dertig procent.

De grootste technologieconcerns investeerden vorig jaar wereldwijd samen ongeveer 3,2 miljard euro in financiële technologie, tegen 550 miljoen euro vijf jaar geleden. Na Alphabet trokken de Chinese bedrijven Tencent en Alibaba de afgelopen vijf jaar het meeste geld uit voor financiële technologie. Een ander bekend voorbeeld is Facebook, dat momenteel werkt aan de cryptomunt libra. KPMG verwacht dat de trend doorzet en dat steeds meer niet-financiële bedrijven actief worden op de markt.Technologiebedrijven trekken vaak samen op met financiële bedrijven. Zo wijzen de onderzoekers erop dat Apple met behulp van de zakenbank Goldman Sachs een kredietkaart op de markt heeft gebracht, de zogeheten Apple Card.In 2019 werd er wereldwijd bijna 124 miljard euro in financiële technologie geïnvesteerd, iets minder dan het jaar ervoor. Daarvan kwam 53 miljard euro terecht in Europa, een toename van ruim dertig procent.