Na een etentje in Samarkand, althans het restaurant Samarkand, home of the Afghans, was het vroeg in bed kruipen, want dinsdag volgde de eerste 'werkdag'. Een dag gewijd aan het bezoek aan Accenture.

Toch opmerkelijk hoe eens te meer het verkeer toch heel erg meevalt. Zou in deze stad van meer dan 7 miljoen inwoners (dat is althans het officiële getal) dan toch de crisis hebben toegeslagen? Wie nog wel op de baan is, heeft evenwel niets van zijn assertiviteit verloren, zoals gisteren nog een 'motard' die letterlijk onze wagen (gelukkig met lokale chauffeur) sneed over onze bumper.

Bij Accenture voelen we ons haast als 'anciens' als we de verwelkomingceremonie meemaken. Het rijsttapijt voor The Harford was wel groter, maar helemaal niet zo kleurrijk! Voor Accenture zijn wij één van vijf bedrijfsbezoeken die dag.

We krijgen zowel informatie over de omvang en structuur van Accenture in India (met 42.000 werknemers Accenture's grootste land qua personeel), als over de verschillende expertises. Er is duidelijk ook een groeiende aandacht voor de Indische thuismarkt zelf.

Eén rode draad: India is vandaag meer dan een lage lonenland. We brengen innovatie en expertise, klinkt het. Dat wordt onder meer aangetoond door het lokale Techlab en het 'bank of the future'-centrum. Tussendoor worden ook nog wel een rist vragen over beveiliging en security beantwoord, want het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan.

De regels rond foto's maken begrijpen we nog niet helemaal. En we moeten leren om niet te zeggen dat we memorysticks bijhebben. Die moesten we immers keurig achterlaten bij de balie...

Enfin, na het afscheid (waarbij Dries Cuypers als vertegenwoordiger van Accenture België mooi wist te scoren met zijn Belgische chocolade (Antwerpse Handjes)), was het meteen naar de luchthaven om het vliegtuig te nemen naar de volgende bestemming: Kolkata. Klaar voor bezoek aan een ander India?

Na een etentje in Samarkand, althans het restaurant Samarkand, home of the Afghans, was het vroeg in bed kruipen, want dinsdag volgde de eerste 'werkdag'. Een dag gewijd aan het bezoek aan Accenture. Toch opmerkelijk hoe eens te meer het verkeer toch heel erg meevalt. Zou in deze stad van meer dan 7 miljoen inwoners (dat is althans het officiële getal) dan toch de crisis hebben toegeslagen? Wie nog wel op de baan is, heeft evenwel niets van zijn assertiviteit verloren, zoals gisteren nog een 'motard' die letterlijk onze wagen (gelukkig met lokale chauffeur) sneed over onze bumper. Bij Accenture voelen we ons haast als 'anciens' als we de verwelkomingceremonie meemaken. Het rijsttapijt voor The Harford was wel groter, maar helemaal niet zo kleurrijk! Voor Accenture zijn wij één van vijf bedrijfsbezoeken die dag. We krijgen zowel informatie over de omvang en structuur van Accenture in India (met 42.000 werknemers Accenture's grootste land qua personeel), als over de verschillende expertises. Er is duidelijk ook een groeiende aandacht voor de Indische thuismarkt zelf. Eén rode draad: India is vandaag meer dan een lage lonenland. We brengen innovatie en expertise, klinkt het. Dat wordt onder meer aangetoond door het lokale Techlab en het 'bank of the future'-centrum. Tussendoor worden ook nog wel een rist vragen over beveiliging en security beantwoord, want het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan. De regels rond foto's maken begrijpen we nog niet helemaal. En we moeten leren om niet te zeggen dat we memorysticks bijhebben. Die moesten we immers keurig achterlaten bij de balie... Enfin, na het afscheid (waarbij Dries Cuypers als vertegenwoordiger van Accenture België mooi wist te scoren met zijn Belgische chocolade (Antwerpse Handjes)), was het meteen naar de luchthaven om het vliegtuig te nemen naar de volgende bestemming: Kolkata. Klaar voor bezoek aan een ander India?