De Waalse operator Tecteo heeft zoals verwacht Belgacom-dochter WIN overgenomen. WIN wordt een 100 procent dochter van Tecteo en zal zich verder toeleggen op de bedrijfsmarkt.

Uiteindelijk heeft de overname toch langer op zich laten wachten dan gedacht. Tecteo en Belgacom hadden immers al [eind december een principeakkoord] gesloten.

Win werd in '98 opgericht door Belgacom op vraag van het Waalse gewest dat particulieren en kleinere ondernemingen op het internet wou krijgen. WIN heeft die missie echter niet volbracht. Het richtte zich als integrator vooral tot middelgrote en grote ondernemingen, overigens met behoorlijk wat succes. Vandaag telt het 70 werknemers en zo'n 3.000 klanten, goed voor een omzet in 2008 van 21 miljoen euro en een nettowinst van meer dan 1 miljoen euro. De Waalse voogdijminister Dominique Simonet (CDH) kapittelde Belgacom echter en eiste dat de dominante operator WIN opnieuw van de hand zou doen. Kandidaten waren onder andere de NMBS, drie witte ridders en Dimension Data.

Tecteo doet een goede zaak met de overname en kan zich verder uitbouwen als een volledige operator. Het is tevens [kandidaat voor de vierde gsm-licentie].

De Waalse operator Tecteo heeft zoals verwacht Belgacom-dochter WIN overgenomen. WIN wordt een 100 procent dochter van Tecteo en zal zich verder toeleggen op de bedrijfsmarkt. Uiteindelijk heeft de overname toch langer op zich laten wachten dan gedacht. Tecteo en Belgacom hadden immers al [eind december een principeakkoord] gesloten. Win werd in '98 opgericht door Belgacom op vraag van het Waalse gewest dat particulieren en kleinere ondernemingen op het internet wou krijgen. WIN heeft die missie echter niet volbracht. Het richtte zich als integrator vooral tot middelgrote en grote ondernemingen, overigens met behoorlijk wat succes. Vandaag telt het 70 werknemers en zo'n 3.000 klanten, goed voor een omzet in 2008 van 21 miljoen euro en een nettowinst van meer dan 1 miljoen euro. De Waalse voogdijminister Dominique Simonet (CDH) kapittelde Belgacom echter en eiste dat de dominante operator WIN opnieuw van de hand zou doen. Kandidaten waren onder andere de NMBS, drie witte ridders en Dimension Data. Tecteo doet een goede zaak met de overname en kan zich verder uitbouwen als een volledige operator. Het is tevens [kandidaat voor de vierde gsm-licentie].