Ict-minister Van Quickenborne maakt zich sterk dat Belgacom tegen 2015 - wanneer zijn digitaal plan moet verwezenlijkt zijn - niet langer een overheidsbedrijf zal zijn.

Minister Van Quickenborne deed die uitspraak tijdens een debat dat Easynet organiseerde rond de doelstellingen van zijn digitaal plan. Dat plan schetst enkele doelstellingen die van ons land het digitale hart van Europa moet maken. Eerder had Van Quickenborne overigens ook al [op een cio-bijeenkomst van SAI gezegd dat "Belgacom niet langer speler én arbiter kan zijn."]

Tijdens het debat stelde de minister dat de staat uiteindelijk de afweging zal moeten maken of ze het voor de belangen van de consument wil opnemen, dan wel of het dividend van Belgacom toch zwaarder doorweegt. "Ik weet dat voor een uitstap van de overheid politieke consensus nodig is, en dat ik momenteel de enige ben die dit in het parlement verkondigt, maar uiteindelijk zal de rest wel volgen, al is het om budgettaire redenen", zei Van Quickenborne nog.

Overigens wordt minister Van Quickenborne dezer dagen door de oppositie aan de tand gevoeld rond zijn beleidsnota voor e-government en telecom. Maandag werd nog afgesproken dat het gedeelte rond het digitaal plan, e-government, eID en Start2Surf@Home behandeld zal worden in de commissie Binnenlandse Zaken. Vorige week maandag ging de nieuwe Raad van het BIPT officieel van start. "Ik heb hen ondertussen al gezegd dat fibre een absolute focus is", aldus nog de ict-minister.

De beurstoezichthouder CBFA "bekijkt" nu, aldus De Tijd, de verklaringen van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne over de privatisering van Belgacom en hun invloed op de koers van de telecomgroep.

Ict-minister Van Quickenborne maakt zich sterk dat Belgacom tegen 2015 - wanneer zijn digitaal plan moet verwezenlijkt zijn - niet langer een overheidsbedrijf zal zijn. Minister Van Quickenborne deed die uitspraak tijdens een debat dat Easynet organiseerde rond de doelstellingen van zijn digitaal plan. Dat plan schetst enkele doelstellingen die van ons land het digitale hart van Europa moet maken. Eerder had Van Quickenborne overigens ook al [op een cio-bijeenkomst van SAI gezegd dat "Belgacom niet langer speler én arbiter kan zijn."] Tijdens het debat stelde de minister dat de staat uiteindelijk de afweging zal moeten maken of ze het voor de belangen van de consument wil opnemen, dan wel of het dividend van Belgacom toch zwaarder doorweegt. "Ik weet dat voor een uitstap van de overheid politieke consensus nodig is, en dat ik momenteel de enige ben die dit in het parlement verkondigt, maar uiteindelijk zal de rest wel volgen, al is het om budgettaire redenen", zei Van Quickenborne nog. Overigens wordt minister Van Quickenborne dezer dagen door de oppositie aan de tand gevoeld rond zijn beleidsnota voor e-government en telecom. Maandag werd nog afgesproken dat het gedeelte rond het digitaal plan, e-government, eID en Start2Surf@Home behandeld zal worden in de commissie Binnenlandse Zaken. Vorige week maandag ging de nieuwe Raad van het BIPT officieel van start. "Ik heb hen ondertussen al gezegd dat fibre een absolute focus is", aldus nog de ict-minister. De beurstoezichthouder CBFA "bekijkt" nu, aldus De Tijd, de verklaringen van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne over de privatisering van Belgacom en hun invloed op de koers van de telecomgroep.