De Raad van Bestuur van beveiligingsbedrijf Symantec heeft ceo Enrique Salem bedankt voor bewezen diensten en vervangen door voorzitter Steve Bennett. Dat de winst van Symantec in het tweede kwartaal met tien procentpunt terugliep tot 141 miljoen euro, is daar niet vreemd aan. De switch aan de top komt er na een reeks tegenvallende resultaten. In het tweede kwartaal groeiden de inkomsten van Symantec 'slechts' met 1 procentpunt tot 1,37 miljard euro, terwijl de winst slonk tot 141 miljoen.

"Enrique Salem heeft tijdens zijn 19-jarige carrière bij Symantec flink bijgedragen tot de groei van het bedrijf", geeft Steve Bennett een woordje uitleg bij de ceo-wissel, "en dan zeker de voorbije drie jaar als ceo. Er is ook heel wat vooruitgang geboekt, maar de Raad van Bestuur vond het toch tijd voor een wissel."

Op het moment dat het nieuws over Salem bekend raakte, steeg het aandeel van Symantec met maar liefst 14 procent. Het is meer dan een decennium geleden dat het aandeel nog zo'n boost kon noteren.

Steve Bennett vervoegde de Raad van Bestuur van Symantec in 2010 en werd voorzitter in 2011. In een vorig leven was Bennett zeven jaar ceo van Intuit, en werkte hij 23 jaar lang voor General Electric. Zijn nieuwe rol aan het hoofd van Symantec zou permanent zijn.

De Raad van Bestuur van beveiligingsbedrijf Symantec heeft ceo Enrique Salem bedankt voor bewezen diensten en vervangen door voorzitter Steve Bennett. Dat de winst van Symantec in het tweede kwartaal met tien procentpunt terugliep tot 141 miljoen euro, is daar niet vreemd aan. De switch aan de top komt er na een reeks tegenvallende resultaten. In het tweede kwartaal groeiden de inkomsten van Symantec 'slechts' met 1 procentpunt tot 1,37 miljard euro, terwijl de winst slonk tot 141 miljoen. "Enrique Salem heeft tijdens zijn 19-jarige carrière bij Symantec flink bijgedragen tot de groei van het bedrijf", geeft Steve Bennett een woordje uitleg bij de ceo-wissel, "en dan zeker de voorbije drie jaar als ceo. Er is ook heel wat vooruitgang geboekt, maar de Raad van Bestuur vond het toch tijd voor een wissel." Op het moment dat het nieuws over Salem bekend raakte, steeg het aandeel van Symantec met maar liefst 14 procent. Het is meer dan een decennium geleden dat het aandeel nog zo'n boost kon noteren. Steve Bennett vervoegde de Raad van Bestuur van Symantec in 2010 en werd voorzitter in 2011. In een vorig leven was Bennett zeven jaar ceo van Intuit, en werkte hij 23 jaar lang voor General Electric. Zijn nieuwe rol aan het hoofd van Symantec zou permanent zijn.