De telecom dienstenleveranciers gaven in het tweede kwartaal van dit jaar bijna 2 miljard euro uit aan ip routing en switching apparatuur. Dat is 14 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Britse onderzoeksbureau Ovum-RHK.

Telco's migreren steeds meer oude technologie naar ip gebaseerde oplossingen. De corebackbone netwerkapparatuur, gebaseerd op de ip mpls standaard (multiple protocol label switching) ging er in het tweede kwartaal met 27 procent op vooruit en was goed voor 440 miljoen euro. De ip mpls edge producten noteerde een groei van liefst 29 procent en haalde 930 miljoen euro. IP Ethernet apparatuur bleef met een toename van 11 procent rond de 316 miljoen euro steken.

De optimistische cijfers contrasteren met de recente teleurstellende kwartaalresultaten van Alcatel Lucent en Siemens Nokia Networks. Cisco kon echter wel goede cijfers voorleggen en haalde dus wel een stevig stuk van de buit binnen. Andere spelers in dit segment zijn Ericsson, Juniper en het Chinese Huawei.

De telecom dienstenleveranciers gaven in het tweede kwartaal van dit jaar bijna 2 miljard euro uit aan ip routing en switching apparatuur. Dat is 14 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Britse onderzoeksbureau Ovum-RHK. Telco's migreren steeds meer oude technologie naar ip gebaseerde oplossingen. De corebackbone netwerkapparatuur, gebaseerd op de ip mpls standaard (multiple protocol label switching) ging er in het tweede kwartaal met 27 procent op vooruit en was goed voor 440 miljoen euro. De ip mpls edge producten noteerde een groei van liefst 29 procent en haalde 930 miljoen euro. IP Ethernet apparatuur bleef met een toename van 11 procent rond de 316 miljoen euro steken. De optimistische cijfers contrasteren met de recente teleurstellende kwartaalresultaten van Alcatel Lucent en Siemens Nokia Networks. Cisco kon echter wel goede cijfers voorleggen en haalde dus wel een stevig stuk van de buit binnen. Andere spelers in dit segment zijn Ericsson, Juniper en het Chinese Huawei.