Het gaat om de topmannen van Deutsche Telekom, France Telecom, Telefonica en Telecom Italia. De meeting was een initiatief van Joaquin Almunia, EU-commissaris verantwoordelijk voor de concurrentie.

De besloten meeting draaide rond het samenbrengen van de netwerken in één pan-Europees netwerk omdat de gefragmenteerde nationale netwerken Europa onvoldoende concurrentiekracht biedt. Dat schrijft de Financial Times.

De Britse financiële krant citeert een niet nader genoemde bron: "De operatoren zijn diep gefrustreerd en gaan nu na of een eengemaakt pan-Europees netwerk zou helpen." Daarmee zou Europa een vuist kunnen maken tegen de Amerikaanse en Chinese concurrentie waar slechts een handvol telco's actief zijn. Eindgebruikers zouden er belang bij hebben met één enkel tarief voor telefonie, breedband of mobiele communicatie.

De Europese markt telt zowat 1.200 vaste netwerkoperatoren en 100 mobiele telco's. Eerder liet commissaris Almunia verstaan dat er 'buiten fusies ook andere manier zijn om tot een sterke markt te komen, onder andere het delen van de netwerken'. Een mogelijke piste is de oprichting van een 'newco', een nieuw bedrijf dat dat de verscheidene netwerken zou beheren en capaciteit zal doorverhuren.

Het gaat om de topmannen van Deutsche Telekom, France Telecom, Telefonica en Telecom Italia. De meeting was een initiatief van Joaquin Almunia, EU-commissaris verantwoordelijk voor de concurrentie. De besloten meeting draaide rond het samenbrengen van de netwerken in één pan-Europees netwerk omdat de gefragmenteerde nationale netwerken Europa onvoldoende concurrentiekracht biedt. Dat schrijft de Financial Times. De Britse financiële krant citeert een niet nader genoemde bron: "De operatoren zijn diep gefrustreerd en gaan nu na of een eengemaakt pan-Europees netwerk zou helpen." Daarmee zou Europa een vuist kunnen maken tegen de Amerikaanse en Chinese concurrentie waar slechts een handvol telco's actief zijn. Eindgebruikers zouden er belang bij hebben met één enkel tarief voor telefonie, breedband of mobiele communicatie. De Europese markt telt zowat 1.200 vaste netwerkoperatoren en 100 mobiele telco's. Eerder liet commissaris Almunia verstaan dat er 'buiten fusies ook andere manier zijn om tot een sterke markt te komen, onder andere het delen van de netwerken'. Een mogelijke piste is de oprichting van een 'newco', een nieuw bedrijf dat dat de verscheidene netwerken zou beheren en capaciteit zal doorverhuren.