Digitale kaartenspecialist Tele Atlas, sinds kort onderdeel van gps-bouwer TomTom, zal de komende 5 jaar kaarten en content leveren aan internetreus Google.

Google gaat de digitale kaarten en dynamische content van Tele Atlas gebruiken in huidige en toekomstige navigatie- en kaartendiensten voor online, mobiele en desktopomgevingen. Concreet gaat het hier over diensten als Google Maps, Google Earth en Google Maps for Mobile. Google zou Tele Atlas gekozen hebben omwillen van de kwaliteit van de kaarten en de 'innovatieve benadering van business'.

Financiële details werden niet vrijgegeven.

Tele Atlas heeft ook al een overeenkomst met Microsoft voor geografische content voor onder meer Live Search Maps, Virtual Earth en Microsoft Streets & Trips.

Digitale kaartenspecialist Tele Atlas, sinds kort onderdeel van gps-bouwer TomTom, zal de komende 5 jaar kaarten en content leveren aan internetreus Google. Google gaat de digitale kaarten en dynamische content van Tele Atlas gebruiken in huidige en toekomstige navigatie- en kaartendiensten voor online, mobiele en desktopomgevingen. Concreet gaat het hier over diensten als Google Maps, Google Earth en Google Maps for Mobile. Google zou Tele Atlas gekozen hebben omwillen van de kwaliteit van de kaarten en de 'innovatieve benadering van business'. Financiële details werden niet vrijgegeven. Tele Atlas heeft ook al een overeenkomst met Microsoft voor geografische content voor onder meer Live Search Maps, Virtual Earth en Microsoft Streets & Trips.