- Hallo Jan, weet jij welke minister verantwoordelijk is voor telecommunicatie? - Nee, ik vraag het meteen es na. - Hey Luc, het is Sabine Laruelle - Minister van economie, zelfstandigen en landbouw? - Jep, die heeft dus ook telecom onder haar bevoegdheid. - Hallo, met het kabinet van Sabine Laruelle... - Bonjour, ik verneem dat u binnen de regering telecom beheert. - Moi? Mais non, monsieur, pas de télécoms! - Ah, ok, d'accord. Excusez-moi. - Zeg Jan, 't is toch niet Laruelle. - Allee, ik vraag het nog eens op het kabinet van de premier. - Luc, 't is bevestigd. Toch Sabine Laruelle.- Hallo, met het kabinet van Sabine Laruelle. - Rebonjour, u heeft toch wel telecom onder uw bevoegdheid... - Ah bon? Ben, pourquoi pas...

De jongste maanden gingen er nogal wat stemmen op voor een it-minister, nu blijkt dat we het moeten doen met ministers die niet eens weten dat ze daarvoor ook bevoegd zijn... De ict-besognes zijn duidelijk geen item voor de Belgische interimregering. Voor Sabine Laruelle (MR) is het alvast nog wennen. Nieuw, interessant zelfs, is wel dat de ict-sector voor het eerst onder de bevoegdheid van twee vrouwen valt. Inge Vervotte (CD&V) is im-mers niet alleen verantwoordelijk voor de overheidsbedrijven, waaronder Belgacom, maar ook voor de informa-tisering van de staat. Niet dat we de gewezen vakbondswoordvoerster van Sabena veel ict-kennis in de schoenen schuiven, maar het is dan ook maar voor twee maanden. Althans, als de paasklokken hun communautair ei kun-nen leggen.

Er mogen dan niet veel vrouwen aan de slag zijn in de ict-sector, nu we geregeerd worden door dames kan het tij misschien keren. Misschien. Als ze tenminste op tijd op de hoogte worden gebracht dat ict ook in hun sacoche zit. Van heel wat vrouwen is geweten dat ze diepe handtassen hebben waar het lang zoeken kan zijn naar dat ene kleinnood. Een ict-sleutel die in alle geledingen van de maatschappij stilaan een passe-partout wordt. Een beetje sérieux is dus niet misplaatst. Toch?

- Hallo Jan, weet jij welke minister verantwoordelijk is voor telecommunicatie? - Nee, ik vraag het meteen es na. - Hey Luc, het is Sabine Laruelle - Minister van economie, zelfstandigen en landbouw? - Jep, die heeft dus ook telecom onder haar bevoegdheid. - Hallo, met het kabinet van Sabine Laruelle... - Bonjour, ik verneem dat u binnen de regering telecom beheert. - Moi? Mais non, monsieur, pas de télécoms! - Ah, ok, d'accord. Excusez-moi. - Zeg Jan, 't is toch niet Laruelle. - Allee, ik vraag het nog eens op het kabinet van de premier. - Luc, 't is bevestigd. Toch Sabine Laruelle.- Hallo, met het kabinet van Sabine Laruelle. - Rebonjour, u heeft toch wel telecom onder uw bevoegdheid... - Ah bon? Ben, pourquoi pas... De jongste maanden gingen er nogal wat stemmen op voor een it-minister, nu blijkt dat we het moeten doen met ministers die niet eens weten dat ze daarvoor ook bevoegd zijn... De ict-besognes zijn duidelijk geen item voor de Belgische interimregering. Voor Sabine Laruelle (MR) is het alvast nog wennen. Nieuw, interessant zelfs, is wel dat de ict-sector voor het eerst onder de bevoegdheid van twee vrouwen valt. Inge Vervotte (CD&V) is im-mers niet alleen verantwoordelijk voor de overheidsbedrijven, waaronder Belgacom, maar ook voor de informa-tisering van de staat. Niet dat we de gewezen vakbondswoordvoerster van Sabena veel ict-kennis in de schoenen schuiven, maar het is dan ook maar voor twee maanden. Althans, als de paasklokken hun communautair ei kun-nen leggen. Er mogen dan niet veel vrouwen aan de slag zijn in de ict-sector, nu we geregeerd worden door dames kan het tij misschien keren. Misschien. Als ze tenminste op tijd op de hoogte worden gebracht dat ict ook in hun sacoche zit. Van heel wat vrouwen is geweten dat ze diepe handtassen hebben waar het lang zoeken kan zijn naar dat ene kleinnood. Een ict-sleutel die in alle geledingen van de maatschappij stilaan een passe-partout wordt. Een beetje sérieux is dus niet misplaatst. Toch?