De marges van telecomleveranciers zoals Ericsson, Alcatel-Lucent en ZTE staan opnieuw zwaar onder druk.

De Zweedse producent Ericsson, de grootste leverancier van mobiele netwerken, zag zijn winst in het tweede kwartaal met meer dan de helft dalen (- 63%) tot 140 miljoen euro. Ceo Hans Vestberg geeft toe dat "de industrie in een moeilijke situatie zit". De omzet bleef zo goed als stabiel. Opvallend is dat de inkomsten van de afdeling 'global services' nu bijna net zo groot zijn als die van de netwerkafdeling. In ons land biedt Ericsson mobiele netwerkdiensten voor Mobistar.

Eerder deze week stuurde Alcatel-Lucent reeds een winstwaarschuwing de wereld in. In het tweede kwartaal moest het immers een operationeel verlies slikken van 40 miljoen euro. Van de voorspelde stijgende winstmarge is er geen sprake meer. Alcatel-Lucent kondigt zijn resultaten op 26 juli aan.

De Chinese leverancier ZTE, samen met Huawei een grote concurrent van Ericsson en Alcatel-Lucent, verraste eerder ook al met de waarschuwing dat de brutomarge in het tweede kwartaal met meer dan 80 procent zou dalen. ZTE is de leverancier van Base. Zoals bekend heeft KPN deze afdeling in de etalage gezet. Huawei is de leverancier van Belgacom en Mobistar.

Orange, de moedermaatschappij van Mobistar maakt gebruik van zowel Alcatel-Lucent als Hauwei-apparatuur. Begin deze maand had het te kampen met een enorme panne van meer dan 12 uur. Interessant is dat Orange zelf in een YouTube-filmpje uitlegde wat er precies gebeurd is.

De marges van telecomleveranciers zoals Ericsson, Alcatel-Lucent en ZTE staan opnieuw zwaar onder druk. De Zweedse producent Ericsson, de grootste leverancier van mobiele netwerken, zag zijn winst in het tweede kwartaal met meer dan de helft dalen (- 63%) tot 140 miljoen euro. Ceo Hans Vestberg geeft toe dat "de industrie in een moeilijke situatie zit". De omzet bleef zo goed als stabiel. Opvallend is dat de inkomsten van de afdeling 'global services' nu bijna net zo groot zijn als die van de netwerkafdeling. In ons land biedt Ericsson mobiele netwerkdiensten voor Mobistar. Eerder deze week stuurde Alcatel-Lucent reeds een winstwaarschuwing de wereld in. In het tweede kwartaal moest het immers een operationeel verlies slikken van 40 miljoen euro. Van de voorspelde stijgende winstmarge is er geen sprake meer. Alcatel-Lucent kondigt zijn resultaten op 26 juli aan. De Chinese leverancier ZTE, samen met Huawei een grote concurrent van Ericsson en Alcatel-Lucent, verraste eerder ook al met de waarschuwing dat de brutomarge in het tweede kwartaal met meer dan 80 procent zou dalen. ZTE is de leverancier van Base. Zoals bekend heeft KPN deze afdeling in de etalage gezet. Huawei is de leverancier van Belgacom en Mobistar. Orange, de moedermaatschappij van Mobistar maakt gebruik van zowel Alcatel-Lucent als Hauwei-apparatuur. Begin deze maand had het te kampen met een enorme panne van meer dan 12 uur. Interessant is dat Orange zelf in een YouTube-filmpje uitlegde wat er precies gebeurd is.