Door een amendement op de nieuwe telecomwet krijgt Belgacom mogelijk tientallen miljoenen euro's van andere operatoren.

Dat staat in De Tijd. Het gaat om een vergoeding die operatoren kunnen krijgen voor het aanbieden van wettelijk verplichte diensten, zoals sociale tarieven. De nieuwe telecomwet bepaalt dat daarvoor een fonds wordt opgericht dat gefinancierd wordt door alle operatoren. De telecomregulator BIPT moet nagaan of een operator recht heeft op de compensatie.

Omdat het Grondwettelijk Hof de oude compensatieregeling verworpen heeft, willen de meerderheidspartijen de nieuwe regeling met terugwerkende kracht invoeren vanaf 2005. Dat opent de mogelijkheid dat Belgacom een vergoeding krijgt voor die hele periode, omdat het als enige meer uit het fonds zal halen dan het erin moet stoppen.

Volgens het Platform van Telecomoperatoren kan het over vele tientallen miljoenen euro's gaan. De organisatie wil de regeling aanvechten voor het Grondwettelijk Hof.

Bron: Belga

Door een amendement op de nieuwe telecomwet krijgt Belgacom mogelijk tientallen miljoenen euro's van andere operatoren. Dat staat in De Tijd. Het gaat om een vergoeding die operatoren kunnen krijgen voor het aanbieden van wettelijk verplichte diensten, zoals sociale tarieven. De nieuwe telecomwet bepaalt dat daarvoor een fonds wordt opgericht dat gefinancierd wordt door alle operatoren. De telecomregulator BIPT moet nagaan of een operator recht heeft op de compensatie. Omdat het Grondwettelijk Hof de oude compensatieregeling verworpen heeft, willen de meerderheidspartijen de nieuwe regeling met terugwerkende kracht invoeren vanaf 2005. Dat opent de mogelijkheid dat Belgacom een vergoeding krijgt voor die hele periode, omdat het als enige meer uit het fonds zal halen dan het erin moet stoppen. Volgens het Platform van Telecomoperatoren kan het over vele tientallen miljoenen euro's gaan. De organisatie wil de regeling aanvechten voor het Grondwettelijk Hof. Bron: Belga