De Spaanse telecomgigant Telefónica heeft het voip-dienstenbedrijf JaJah overgenomen voor 145 miljoen euro. De innovatieve startup blijft wel onder de eigen naam opereren.

JaJah biedt ip-telefoniediensten aan die vergelijkbaar zijn met die van Skype. De Amerikaans-Israëlische startup raakte vooral bekend vanwege een toepassing die het mogelijk maakt om via een mobieltje gesprekken langs het internet te voeren.

JaJah telt momenteel om en bij de 25 miljoen klanten, en heeft al meer dan een miljard voip-gesprekken afgehandeld. Het handelde onlangs nog een contract af met Twitter, voor het leveren van spraakdiensten.

Naast Telefónica zouden ook Microsoft en Cisco interesse hebben getoond in de dienst. De huidige transactie moet echter wel nog goedgekeurd worden door de Spaanse mededingingsautoriteiten.

De Spaanse telecomgigant Telefónica heeft het voip-dienstenbedrijf JaJah overgenomen voor 145 miljoen euro. De innovatieve startup blijft wel onder de eigen naam opereren. JaJah biedt ip-telefoniediensten aan die vergelijkbaar zijn met die van Skype. De Amerikaans-Israëlische startup raakte vooral bekend vanwege een toepassing die het mogelijk maakt om via een mobieltje gesprekken langs het internet te voeren. JaJah telt momenteel om en bij de 25 miljoen klanten, en heeft al meer dan een miljard voip-gesprekken afgehandeld. Het handelde onlangs nog een contract af met Twitter, voor het leveren van spraakdiensten. Naast Telefónica zouden ook Microsoft en Cisco interesse hebben getoond in de dienst. De huidige transactie moet echter wel nog goedgekeurd worden door de Spaanse mededingingsautoriteiten.