Als de verkoop van Nokia's telefoondivisie aan Microsoft is afgerond, wordt Nokia Solutions & Networks de belangrijkste activiteit van het Finse bedrijf. Maar hier staat de winst onder druk, in de strijd om contracten binnen te halen.

Volgens Nokia zal de winstmarge dit kwartaal tussen de 1 à 9 procent van de omzet schommelen. Eind vorig jaar lag de winstmarge nog rond de 11,2 procent. Nokia moet in de netwerkactiviteit opboksen tegen grotere rivalen als Huawei Technologies en Ericsson.

Ook met de telefoonafdeling kon Nokia geen goede resultaten voorleggen. De omzet daalde in het vierde kwartaal met 22 procent, tot 3,4 miljard euro. De bedrijfswinst zakte van 576 miljoen eind 2012 tot 349 miljoen in het laatste kwartaal vorig jaar.

Netto bleef Nokia in het rood (25 miljoen euro), terwijl een jaar eerder nog een winst van 193 miljoen werd neergezet. Zonder de telefoondivisie maakte Nokia wel winst: 183 miljoen euro (-17 procent).

Of Nokia een dividend gaat uitbetalen aan zijn aandeelhouders, zal pas beslist worden nadat de verkoop aan Microsoft is afgerond. (Belga/MI)

Als de verkoop van Nokia's telefoondivisie aan Microsoft is afgerond, wordt Nokia Solutions & Networks de belangrijkste activiteit van het Finse bedrijf. Maar hier staat de winst onder druk, in de strijd om contracten binnen te halen. Volgens Nokia zal de winstmarge dit kwartaal tussen de 1 à 9 procent van de omzet schommelen. Eind vorig jaar lag de winstmarge nog rond de 11,2 procent. Nokia moet in de netwerkactiviteit opboksen tegen grotere rivalen als Huawei Technologies en Ericsson. Ook met de telefoonafdeling kon Nokia geen goede resultaten voorleggen. De omzet daalde in het vierde kwartaal met 22 procent, tot 3,4 miljard euro. De bedrijfswinst zakte van 576 miljoen eind 2012 tot 349 miljoen in het laatste kwartaal vorig jaar. Netto bleef Nokia in het rood (25 miljoen euro), terwijl een jaar eerder nog een winst van 193 miljoen werd neergezet. Zonder de telefoondivisie maakte Nokia wel winst: 183 miljoen euro (-17 procent). Of Nokia een dividend gaat uitbetalen aan zijn aandeelhouders, zal pas beslist worden nadat de verkoop aan Microsoft is afgerond. (Belga/MI)