De hacking vond plaats tussen mei en juni 2021 met behulp van de spyware Pegasus, zei Bolaños. Ook de telefoon van minister van Defensie Margarita Robles werd gekraakt. Informatie over de hacking is doorgegeven aan justitie, schrijft de Spaanse krant El País.

De Pegasus-software werd ontwikkeld door de Israëlische firma NSO en wordt gebruikt door regeringen en inlichtingendiensten in verschillende landen. De software heeft de laatste weken in Spanje veel aandacht getrokken na berichten in de media dat het tussen 2017 en 2020 op grote schaal werd gebruikt door de regering om Catalaanse separatistische leiders en activisten te bespioneren.

De hacking vond plaats tussen mei en juni 2021 met behulp van de spyware Pegasus, zei Bolaños. Ook de telefoon van minister van Defensie Margarita Robles werd gekraakt. Informatie over de hacking is doorgegeven aan justitie, schrijft de Spaanse krant El País.De Pegasus-software werd ontwikkeld door de Israëlische firma NSO en wordt gebruikt door regeringen en inlichtingendiensten in verschillende landen. De software heeft de laatste weken in Spanje veel aandacht getrokken na berichten in de media dat het tussen 2017 en 2020 op grote schaal werd gebruikt door de regering om Catalaanse separatistische leiders en activisten te bespioneren.