Het gerecht heeft vorig jaar ruim 21 miljoen euro uitgegeven aan het afluisteren van telefoons. Dat blijkt uit een antwoord van Justitieminister Stefaan De Clerck op een parlementaire vraag van Kamerlid Michel Doomst (CD&V).

Professor Criminologie Brice De Ruyver bevestigt dat het om een dure en arbeidsintensieve techniek gaat, "maar de politie kan niet meer zonder telefoontap in de strijd tegen de misdaad", luidt het in Het Nieuwsblad.

Het eigenlijke afluisteren kostte vorig jaar 4 miljoen euro. Daar kwam echter dik 17 miljoen euro gerechtskosten bij, voor het registreren van in- en uitgaand telefoonverkeer, voor het activeren van de tap, voor het observeren en identificeren van verdachte nummers, enzovoort. Er werd ook 3 miljoen euro uitgegeven aan tolken en vertalers.

"Binnen elke politiezone woedt soms het debat of tappen niet teveel politiecapaciteit opslorpt", reageert De Ruyver. "Maar telkens komen ze tot de slotsom dat ze niet zonder kunnen. Telefoontap is een van de belangrijkste middelen bij het oprollen van rondtrekkende bendes of in de strijd tegen de drugshandel en het terrorisme en het in de gaten houden van extremistische middens".

Bron: Belga

Het gerecht heeft vorig jaar ruim 21 miljoen euro uitgegeven aan het afluisteren van telefoons. Dat blijkt uit een antwoord van Justitieminister Stefaan De Clerck op een parlementaire vraag van Kamerlid Michel Doomst (CD&V). Professor Criminologie Brice De Ruyver bevestigt dat het om een dure en arbeidsintensieve techniek gaat, "maar de politie kan niet meer zonder telefoontap in de strijd tegen de misdaad", luidt het in Het Nieuwsblad. Het eigenlijke afluisteren kostte vorig jaar 4 miljoen euro. Daar kwam echter dik 17 miljoen euro gerechtskosten bij, voor het registreren van in- en uitgaand telefoonverkeer, voor het activeren van de tap, voor het observeren en identificeren van verdachte nummers, enzovoort. Er werd ook 3 miljoen euro uitgegeven aan tolken en vertalers. "Binnen elke politiezone woedt soms het debat of tappen niet teveel politiecapaciteit opslorpt", reageert De Ruyver. "Maar telkens komen ze tot de slotsom dat ze niet zonder kunnen. Telefoontap is een van de belangrijkste middelen bij het oprollen van rondtrekkende bendes of in de strijd tegen de drugshandel en het terrorisme en het in de gaten houden van extremistische middens". Bron: Belga