Geruchten over een mogelijk bod van Telenet samen met enkele private equityspelers op mobiele operator Base worden onthaald op 'no comment'.

Persagentschap Reuters citeerde bronnen die Telenet linkten aan private equitybedrijven als Blackstone, Cinven, Providence, Bain en KKR. De bronnen van Reuters situeren zich met name in dat private equitywereldje. Samen zouden ze een bod onderzoeken op de Belgische poot van KPN, met name de mobiele operator Base. KPN bevestigde vorige maand al dat het 'strategische opties' onderzoekt voor Base. América Movíl had al een bod gedaan van 8 euro per aandeel om zo een belang van 28 procent te verkrijgen in Base, een bod dat onmiddellijk werd afgeslagen door KPN wegens te laag.

Bij Telenet weergalmt de gebruikelijke 'geen commentaar'. "Maar onthoud goed dat er vandaag nog altijd geen formeel verkoopproces is", onderstreept woordvoerder Stefan Coenjaerts.

Vandaag vallen voor de buitenwereld in elk geval een aantal elementen moeilijk te rijmen. Waarom sluit Telenet een overeenkomst met Mobistar tot 2017 (!) over het gebruik van het mobiele netwerk als de kabeloperator nu ook Base zou willen overnemen? Waarom koopt Telenet zelf een 3G-licentie als het een bedrijf zou opslokken dat al een 3G-licentie heeft? En vooral: wat gebeurt er met de 3G-licentie van Telenet als het bedrijf niet tegen 2014 een eigen 3G-netwerk op poten heeft staan dat minstens 30 procent van de bevolking overspant, zoals het BIPT eist? In elk van de scenario's lijkt Telenet in meer of mindere mate overbodige centen te hebben uitgegeven...

Geruchten over een mogelijk bod van Telenet samen met enkele private equityspelers op mobiele operator Base worden onthaald op 'no comment'. Persagentschap Reuters citeerde bronnen die Telenet linkten aan private equitybedrijven als Blackstone, Cinven, Providence, Bain en KKR. De bronnen van Reuters situeren zich met name in dat private equitywereldje. Samen zouden ze een bod onderzoeken op de Belgische poot van KPN, met name de mobiele operator Base. KPN bevestigde vorige maand al dat het 'strategische opties' onderzoekt voor Base. América Movíl had al een bod gedaan van 8 euro per aandeel om zo een belang van 28 procent te verkrijgen in Base, een bod dat onmiddellijk werd afgeslagen door KPN wegens te laag. Bij Telenet weergalmt de gebruikelijke 'geen commentaar'. "Maar onthoud goed dat er vandaag nog altijd geen formeel verkoopproces is", onderstreept woordvoerder Stefan Coenjaerts. Vandaag vallen voor de buitenwereld in elk geval een aantal elementen moeilijk te rijmen. Waarom sluit Telenet een overeenkomst met Mobistar tot 2017 (!) over het gebruik van het mobiele netwerk als de kabeloperator nu ook Base zou willen overnemen? Waarom koopt Telenet zelf een 3G-licentie als het een bedrijf zou opslokken dat al een 3G-licentie heeft? En vooral: wat gebeurt er met de 3G-licentie van Telenet als het bedrijf niet tegen 2014 een eigen 3G-netwerk op poten heeft staan dat minstens 30 procent van de bevolking overspant, zoals het BIPT eist? In elk van de scenario's lijkt Telenet in meer of mindere mate overbodige centen te hebben uitgegeven...