Telenet maakt sinds 2006 gebruik van het netwerk van Orange als virtuele operator (MVNO). Sinds 2009 werd die overeenkomst omgezet in een Full MVNO. Maar door de overname van Base komt er een einde aan die samenwerking.

Normaal liep het contract tussen de twee af op 31 december 2017 maar dat wordt nu verlengd tot eind 2018, met een optionele verlenging van zes maanden. Telenet zal voor die periode minimum 150 miljoen euro (exclusief btw) betalen, al kan dat toenemen naargelang het verbruik van klanten. Dat moet Telenet de ruimte geven om het Base-netwerk te verbeteren en klanten geleidelijk aan over te zetten naar Base.

Zowel Orange-ceo Jean Marc Harion als Telenet-ceo John Porter zijn in een gezamelijke verklaring blij met het akkoord over de stopzetting. "Naast het feit dat het ons de flexibiliteit geeft om een solide klantenervaring te kunnen garanderen tijdens de migratie van het netwerk van Orange Belgium naar dat van ons, voorziet de overeenkomst ook toegang tot de meest recente technologieën die Orange Belgium zal uitrollen op zijn netwerk", aldus Telenet-ceo John Porter.

Telenet maakt sinds 2006 gebruik van het netwerk van Orange als virtuele operator (MVNO). Sinds 2009 werd die overeenkomst omgezet in een Full MVNO. Maar door de overname van Base komt er een einde aan die samenwerking.Normaal liep het contract tussen de twee af op 31 december 2017 maar dat wordt nu verlengd tot eind 2018, met een optionele verlenging van zes maanden. Telenet zal voor die periode minimum 150 miljoen euro (exclusief btw) betalen, al kan dat toenemen naargelang het verbruik van klanten. Dat moet Telenet de ruimte geven om het Base-netwerk te verbeteren en klanten geleidelijk aan over te zetten naar Base.Zowel Orange-ceo Jean Marc Harion als Telenet-ceo John Porter zijn in een gezamelijke verklaring blij met het akkoord over de stopzetting. "Naast het feit dat het ons de flexibiliteit geeft om een solide klantenervaring te kunnen garanderen tijdens de migratie van het netwerk van Orange Belgium naar dat van ons, voorziet de overeenkomst ook toegang tot de meest recente technologieën die Orange Belgium zal uitrollen op zijn netwerk", aldus Telenet-ceo John Porter.