KPN wil Base nog steeds van de hand doen. Private equitybedrijf Cinven zou samen met Telenet een overname onder de loep nemen.

Dat schrijft de doorgaans goed ingelichte zakenkrant The Wall Street Journal. Volgens de krant wordt een eerste biedingsronde op het einde van deze maand gehouden. Telenet en Cinven zouden samen aan een bod werken. Andere investeerders als Providence Equity Partners en Carlyle Group tonen ook interesse in de Belgische operator.

Het blijft niettemin afwachten of de verkoop überhaupt wel zal doorgaan. America Movil, van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, is zijn aandeel in KPN almaar aan het opdrijven. Vandaag bezit het al een kleine 30 procent in de Nederlandse telecomreus, ondanks verzet van KPN zelf. Carlos Slim heeft zich altijd uitgesproken tegen een verkoop van Base. The Wall Street Journal schrijft dat hij zich nochtans niet zou verzetten tegen een verkoop als er een stevige som geld op tafel komt. Er zijn in het verleden al bedragen genoemd van 1,8 miljard euro.

KPN wil Base nog steeds van de hand doen. Private equitybedrijf Cinven zou samen met Telenet een overname onder de loep nemen. Dat schrijft de doorgaans goed ingelichte zakenkrant The Wall Street Journal. Volgens de krant wordt een eerste biedingsronde op het einde van deze maand gehouden. Telenet en Cinven zouden samen aan een bod werken. Andere investeerders als Providence Equity Partners en Carlyle Group tonen ook interesse in de Belgische operator. Het blijft niettemin afwachten of de verkoop überhaupt wel zal doorgaan. America Movil, van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, is zijn aandeel in KPN almaar aan het opdrijven. Vandaag bezit het al een kleine 30 procent in de Nederlandse telecomreus, ondanks verzet van KPN zelf. Carlos Slim heeft zich altijd uitgesproken tegen een verkoop van Base. The Wall Street Journal schrijft dat hij zich nochtans niet zou verzetten tegen een verkoop als er een stevige som geld op tafel komt. Er zijn in het verleden al bedragen genoemd van 1,8 miljard euro.