Telenet en KU Leuven hebben een overeenkomst gesloten over het wederzijds gebruik van hun wifi-netwerken.

Hotspots en homespots

De KU Leuven beschikt, verspreid over zijn campussen in Leuven en Kortrijk, over meer dan 150 hotspots - in onder meer auditoria, bibliotheken, Alma's, facultaire gebouwen en sportinfrastructuur.

Het Telenet Wi-Free-netwerk omvat in Vlaanderen meer dan 1 miljoen homespots en zo'n 2.000 hotspots. Die bevinden zich op strategische locaties, zoals cafés, marktpleinen, grote shopping centra, voetbalstadions, pretparken...

Eén keer aanmelden

Door de uitrol van de slimme EAP-technologie hoeven Telenet-klanten zich sinds begin dit jaar slechts één keer aan te melden op het draadloze Telenet Wi-Free-netwerk om met hun mobiel toestel altijd en overal automatisch connectie te kunnen maken met eender welke Telenet-hotspot of- homespot.

Dat principe zal ook gelden voor de gebruikers van de KU Leuven. Om in te loggen op het Telenet Wi-Free-netwerk, dienen zij hun KU Leuven-gebruikersnaam en het centrale KU Leuven-wachtwoord in te voeren.

(Belga/MI)

Telenet en KU Leuven hebben een overeenkomst gesloten over het wederzijds gebruik van hun wifi-netwerken.De KU Leuven beschikt, verspreid over zijn campussen in Leuven en Kortrijk, over meer dan 150 hotspots - in onder meer auditoria, bibliotheken, Alma's, facultaire gebouwen en sportinfrastructuur. Het Telenet Wi-Free-netwerk omvat in Vlaanderen meer dan 1 miljoen homespots en zo'n 2.000 hotspots. Die bevinden zich op strategische locaties, zoals cafés, marktpleinen, grote shopping centra, voetbalstadions, pretparken... Door de uitrol van de slimme EAP-technologie hoeven Telenet-klanten zich sinds begin dit jaar slechts één keer aan te melden op het draadloze Telenet Wi-Free-netwerk om met hun mobiel toestel altijd en overal automatisch connectie te kunnen maken met eender welke Telenet-hotspot of- homespot. Dat principe zal ook gelden voor de gebruikers van de KU Leuven. Om in te loggen op het Telenet Wi-Free-netwerk, dienen zij hun KU Leuven-gebruikersnaam en het centrale KU Leuven-wachtwoord in te voeren. (Belga/MI)