Telenet en de Waalse kabelbedrijven gaan binnenkort naar alle waarschijnlijkheid opnieuw met elkaar praten over samenwerking.

Ze staken gisteren de hand uit naar elkaar, nadat de Raad van State de klacht van Telenet had afgewezen tegen de overname van acht Waalse kabelmaatschappijen door twee sectorgenoten. Dat schrijft De Tijd.

Toch is van een openstelling van het kapitaal van het één gemaakte Waalse kabelbedrijf voor Telenet geen sprake.

In het zuiden van het land bereikten Tecteo uit Luik en Brutélé uit Brussel in mei een akkoord over de overname van acht andere Waalse kabelmaatschappijen zodat één speler ontstaat onder het merk VOO. Maar Telenet, dat ook kandidaat was voor de overname, stapte naar de Raad van State omdat het oordeelde dat de verkoopprocedure niet correct verlopen was.

Duco Sickinghe, ceo van Telenet, trekt door de beslissing van het gerecht een streep onder het verzet van Telenet in het Waalse kabeldossier. De man herhaalde wel zijn aanbod om samen te werken met de Waalse kabelbedrijven voor de bouw van één platform in België voor interactieve digitale tv.

Bron: Belga

Telenet en de Waalse kabelbedrijven gaan binnenkort naar alle waarschijnlijkheid opnieuw met elkaar praten over samenwerking. Ze staken gisteren de hand uit naar elkaar, nadat de Raad van State de klacht van Telenet had afgewezen tegen de overname van acht Waalse kabelmaatschappijen door twee sectorgenoten. Dat schrijft De Tijd. Toch is van een openstelling van het kapitaal van het één gemaakte Waalse kabelbedrijf voor Telenet geen sprake. In het zuiden van het land bereikten Tecteo uit Luik en Brutélé uit Brussel in mei een akkoord over de overname van acht andere Waalse kabelmaatschappijen zodat één speler ontstaat onder het merk VOO. Maar Telenet, dat ook kandidaat was voor de overname, stapte naar de Raad van State omdat het oordeelde dat de verkoopprocedure niet correct verlopen was. Duco Sickinghe, ceo van Telenet, trekt door de beslissing van het gerecht een streep onder het verzet van Telenet in het Waalse kabeldossier. De man herhaalde wel zijn aanbod om samen te werken met de Waalse kabelbedrijven voor de bouw van één platform in België voor interactieve digitale tv. Bron: Belga