Telenet gaat alle facilitaire diensten voor de productie van haar eigen "Prime" betaaltv-zenders en van haar video on demand diensten uitbesteden aan Videohouse. Het gaat om 47 werknemers. Zij zullen hun huidige werkvoorwaarden behouden. Het merk en de zender Prime, de programmering en het rechtenbeheer blijven bij Telenet, onderstreept de kabeloperator.

Financieel directeur Bart De Maeyer van Videohouse wou geen waarde plakken op de deal, omdat het tot nog toe alleen gaat om een intentieverklaring van Telenet. De aankondiging luidt het begin in van de informatie-consultatieperiode. Telenet hoopt de outsourcing tegen de zomer te hebben afgerond.

Bart De Maeyer bevestigde dat het een aanzienlijke uitbreiding van de kernactiviteiten van Videohouse zou zijn. De outsourcing betreft operationele diensten zoals de technische productie van programma's, de play-out van zenders, het behandelen van video on demand programma's, de technische productie van de eigen promotiespots en de sportredactie van Prime.

Voor Videohouse, waar vandaag ongeveer 235 mensen werken, is het een aanzienlijke personeelsuitbreiding. "Wij leveren al dergelijke faciliteiten voor een heel aantal zenders, onder andere VT4, Vitaya en een aantal regionale zenders. Wij zijn daar een heel neutrale partner in," zei Bart De Maeyer.

Videohouse verschaft behalve broadcastinginfrastructuur ook cameraploegen en productiefaciliteiten en beheert een tiental studio's en een vijftal captatiewagens. De omzet in 2006 was 33,8 miljoen euro, de nettowinst 1,8 miljoen euro.

De deal onderstreept nog eens hoe onafhankelijk Telenet is van het moederbedrijf Liberty Global. Liberty heeft zelf een digitaal play-out centrum in Amsterdam voor zijn kabelnetten in Nederland en Midden-Europa. Eerder deze maand zei Duco Sickinghe in een interview met Trends dat morgen verschijnt, dat hij "niet tegen meer synergieën was met de Liberty-groep", maar dat hij "kostensynergieën zag in de samenwerking met lokale externe bedrijven".

Telenet gaat alle facilitaire diensten voor de productie van haar eigen "Prime" betaaltv-zenders en van haar video on demand diensten uitbesteden aan Videohouse. Het gaat om 47 werknemers. Zij zullen hun huidige werkvoorwaarden behouden. Het merk en de zender Prime, de programmering en het rechtenbeheer blijven bij Telenet, onderstreept de kabeloperator. Financieel directeur Bart De Maeyer van Videohouse wou geen waarde plakken op de deal, omdat het tot nog toe alleen gaat om een intentieverklaring van Telenet. De aankondiging luidt het begin in van de informatie-consultatieperiode. Telenet hoopt de outsourcing tegen de zomer te hebben afgerond. Bart De Maeyer bevestigde dat het een aanzienlijke uitbreiding van de kernactiviteiten van Videohouse zou zijn. De outsourcing betreft operationele diensten zoals de technische productie van programma's, de play-out van zenders, het behandelen van video on demand programma's, de technische productie van de eigen promotiespots en de sportredactie van Prime. Voor Videohouse, waar vandaag ongeveer 235 mensen werken, is het een aanzienlijke personeelsuitbreiding. "Wij leveren al dergelijke faciliteiten voor een heel aantal zenders, onder andere VT4, Vitaya en een aantal regionale zenders. Wij zijn daar een heel neutrale partner in," zei Bart De Maeyer. Videohouse verschaft behalve broadcastinginfrastructuur ook cameraploegen en productiefaciliteiten en beheert een tiental studio's en een vijftal captatiewagens. De omzet in 2006 was 33,8 miljoen euro, de nettowinst 1,8 miljoen euro. De deal onderstreept nog eens hoe onafhankelijk Telenet is van het moederbedrijf Liberty Global. Liberty heeft zelf een digitaal play-out centrum in Amsterdam voor zijn kabelnetten in Nederland en Midden-Europa. Eerder deze maand zei Duco Sickinghe in een interview met Trends dat morgen verschijnt, dat hij "niet tegen meer synergieën was met de Liberty-groep", maar dat hij "kostensynergieën zag in de samenwerking met lokale externe bedrijven".