De webruimte wordt offline gehaald omdat er 'ondertussen tal van nieuwe, veiligere en meer geavanceerde mogelijkheden bestaan om webruimte te beheren', klinkt het. Telenet noemt platformen als Whatsapp, Facebook en Microsoft SharePoint als mogelijke alternatieven voor het delen van informatie.

Om foto's en andere bestanden te delen zijn er dan weer OneDrive van Microsoft, Google Drive of iCloud van Apple. Ook bij Dropbox en WeTransfer kunnen er naar hartenlust files worden versluisd.

'Vaak al lang niet meer actief'

Het gaat in ons land om zowat 60.000 webruimtes, die volgens Telenet vaak al lange tijd niet meer actief zijn. Internetproviders gaven jarenlang een stukje webruimte aan klanten, zodat die zelf een eenvoudige website op poten konden zetten of kleine bestanden online konden opslaan. Het gaat bij Telenet om webadressen die starten met http://users.telenet.be.

Concurrent Proximus bouwde de webruimte voor particuliere klanten vorig jaar al af.

De webruimte wordt offline gehaald omdat er 'ondertussen tal van nieuwe, veiligere en meer geavanceerde mogelijkheden bestaan om webruimte te beheren', klinkt het. Telenet noemt platformen als Whatsapp, Facebook en Microsoft SharePoint als mogelijke alternatieven voor het delen van informatie.Om foto's en andere bestanden te delen zijn er dan weer OneDrive van Microsoft, Google Drive of iCloud van Apple. Ook bij Dropbox en WeTransfer kunnen er naar hartenlust files worden versluisd.Het gaat in ons land om zowat 60.000 webruimtes, die volgens Telenet vaak al lange tijd niet meer actief zijn. Internetproviders gaven jarenlang een stukje webruimte aan klanten, zodat die zelf een eenvoudige website op poten konden zetten of kleine bestanden online konden opslaan. Het gaat bij Telenet om webadressen die starten met http://users.telenet.be.Concurrent Proximus bouwde de webruimte voor particuliere klanten vorig jaar al af.