Telenet heeft beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank van Antwerpen, dat negatief uitviel voor de geplande overname van de tv-activiteiten van Interkabel door Telenet.

De rechtbank van eerste aanleg van Antwerpen legde deze week de gesprekken tussen Telenet en Interkabel, de alliantie van vier andere Vlaamse kabelbedrijven, over de overname stil. De twee partijen hadden vorig jaar een voorakkoord gesloten over de operatie en dienden dat nog uit te werken. Maar Belgacom, dat naar eigen zeggen zelf ook geïnteresseerd is in de overname, ging juridisch in het verweer tegen de geplande transactie. De Telenet-rivaal voerde aan dat Telenet en Interkabel er verkeerd aan deden om onder elkaar een akkoord te sluiten.

Volgens Belgacom was een open marktbevraging nodig omdat Interkabel in handen is van de overheid, met name de gemeenten. De rechter gaf Belgacom op dat punt gelijk.

Aanvankelijk werd gedacht dat Telenet geen beroep kon aantekenen. De klacht van Belgacom viseert immers Interkabel en zijn leden en Telenet was voor de rechtbank een vrijwillig tussenkomende partij. Maar Telenet liet uitzoeken of het toch niet in beroep zou kunnen gaan. Rechtspraak van het Hof van Cassatie over andere zaken leert dat dat inderdaad kan als vrijwillig tussenkomende partij. "We zijn dan ook in beroep gegaan, om onze rechten maximaal te vrijwaren", zei woordvoerder Stefan Coenjaerts. "We lijden immers schade door deze uitspraak." Het is nog niet bekend of Interkabel ook in beroep gaat.

Bron: Belga

Telenet heeft beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank van Antwerpen, dat negatief uitviel voor de geplande overname van de tv-activiteiten van Interkabel door Telenet. De rechtbank van eerste aanleg van Antwerpen legde deze week de gesprekken tussen Telenet en Interkabel, de alliantie van vier andere Vlaamse kabelbedrijven, over de overname stil. De twee partijen hadden vorig jaar een voorakkoord gesloten over de operatie en dienden dat nog uit te werken. Maar Belgacom, dat naar eigen zeggen zelf ook geïnteresseerd is in de overname, ging juridisch in het verweer tegen de geplande transactie. De Telenet-rivaal voerde aan dat Telenet en Interkabel er verkeerd aan deden om onder elkaar een akkoord te sluiten. Volgens Belgacom was een open marktbevraging nodig omdat Interkabel in handen is van de overheid, met name de gemeenten. De rechter gaf Belgacom op dat punt gelijk. Aanvankelijk werd gedacht dat Telenet geen beroep kon aantekenen. De klacht van Belgacom viseert immers Interkabel en zijn leden en Telenet was voor de rechtbank een vrijwillig tussenkomende partij. Maar Telenet liet uitzoeken of het toch niet in beroep zou kunnen gaan. Rechtspraak van het Hof van Cassatie over andere zaken leert dat dat inderdaad kan als vrijwillig tussenkomende partij. "We zijn dan ook in beroep gegaan, om onze rechten maximaal te vrijwaren", zei woordvoerder Stefan Coenjaerts. "We lijden immers schade door deze uitspraak." Het is nog niet bekend of Interkabel ook in beroep gaat. Bron: Belga