Alcatel-Lucent gaat het core netwerk van Telenet Mobile leveren. Dat mobiele netwerk moet nieuwe geconvergeerde diensten mogelijk maken.

In februari verlengden Mobistar en Telenet hun samenwerking voor een periode van drie jaar, waarbij de samenwerking evolueerde naar een full mvno-overeenkomst (mobile virtual network operator). Dat betekent dat Telenet een eigen msc (mobile switching center) moet uitbouwen en Mobistar in essentie alleen nog maar nodig heeft voor de voice & data radio-infrastructuur.

Telenet maakt nu bekend dat het een 7-jarige kaderovereenkomst gesloten heeft met Alcatel-Lucent om het technologisch platform te leveren. Alcatel-Lucent wordt de 'overall network integrator' en moet Telenet begeleiden in "de evolutie van triple naar quadruple play, wat een duidelijke trend in de markt is", aldus Paul Depuydt, hoofd van Alcatel-Lucent Benelux.

Daarnaast hernieuwt Telenet ook een bestaand contract met Comverse dat een 'real time rating' platform zal leveren. Die software moet het onder meer mogelijk maken om geavanceerde prijsberekeningen te maken van mobile diensten en content-services. "Via deze twee overeenkomsten willen we Telenet Mobile verder uitbouwen en ons productaanbod uitbreiden met mobiele en geconvergeerde diensten. Dat kan, omdat nu alle klanten op het zelfde platform zullen komen", zegt Jan Vorstermans, executive vice president technology & solutions die verder nog niet in zijn kaarten wil laten kijken.

In totaal zal Telenet dit jaar 20 miljoen euro investeren in de uitbouw van de mobiele activiteiten. Het merendeel van dat bedrag gaat op aan de contracten met Alcatel-Lucent en Comverse. "Belangrijk is dat dit een toekomstbestendige investering is die geconvergeerde services mogelijk maakt", verduidelijkt cfo Renaat Berckmoes:"Het enige wat we nog ontbreken om een mobile network operator te zijn, is de radio-infrastructuur." Jan Vorstermans herhaalde nogmaals dat bij Telenet de interesse blijft bestaan voor de eventuele vierde gsm-licentie, maar dat er geen concrete plannen bestaan.

Alcatel-Lucent gaat het core netwerk van Telenet Mobile leveren. Dat mobiele netwerk moet nieuwe geconvergeerde diensten mogelijk maken. In februari verlengden Mobistar en Telenet hun samenwerking voor een periode van drie jaar, waarbij de samenwerking evolueerde naar een full mvno-overeenkomst (mobile virtual network operator). Dat betekent dat Telenet een eigen msc (mobile switching center) moet uitbouwen en Mobistar in essentie alleen nog maar nodig heeft voor de voice & data radio-infrastructuur. Telenet maakt nu bekend dat het een 7-jarige kaderovereenkomst gesloten heeft met Alcatel-Lucent om het technologisch platform te leveren. Alcatel-Lucent wordt de 'overall network integrator' en moet Telenet begeleiden in "de evolutie van triple naar quadruple play, wat een duidelijke trend in de markt is", aldus Paul Depuydt, hoofd van Alcatel-Lucent Benelux. Daarnaast hernieuwt Telenet ook een bestaand contract met Comverse dat een 'real time rating' platform zal leveren. Die software moet het onder meer mogelijk maken om geavanceerde prijsberekeningen te maken van mobile diensten en content-services. "Via deze twee overeenkomsten willen we Telenet Mobile verder uitbouwen en ons productaanbod uitbreiden met mobiele en geconvergeerde diensten. Dat kan, omdat nu alle klanten op het zelfde platform zullen komen", zegt Jan Vorstermans, executive vice president technology & solutions die verder nog niet in zijn kaarten wil laten kijken. In totaal zal Telenet dit jaar 20 miljoen euro investeren in de uitbouw van de mobiele activiteiten. Het merendeel van dat bedrag gaat op aan de contracten met Alcatel-Lucent en Comverse. "Belangrijk is dat dit een toekomstbestendige investering is die geconvergeerde services mogelijk maakt", verduidelijkt cfo Renaat Berckmoes:"Het enige wat we nog ontbreken om een mobile network operator te zijn, is de radio-infrastructuur." Jan Vorstermans herhaalde nogmaals dat bij Telenet de interesse blijft bestaan voor de eventuele vierde gsm-licentie, maar dat er geen concrete plannen bestaan.