Telenet investeert 250 miljoen in mobiel netwerk

31/08/16 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

Bron: Datanews

Telenet is begonnen met een versnelde modernisering van het BASE mobiele netwerk. Het vervangt daartoe de bestaande BASE-infrastructuur en plant tot duizend nieuwe mobiele sites.

Telenet investeert 250 miljoen in mobiel netwerk

John Porter, CEO van Telenet © belga

Dat Telenet naast vaste lijnen voor telefonie, internet en televisie ook een mobiel netwerk wilt uitbouwen was al even duidelijk. In april van 2015 nam het bedrijf de mobiele operator BASE over voor 1,3 miljard. Nu gaat het investeren om zijn mobiele telefoniediensten verder uit te bouwen.

Concreet trekt Telenet de komende jaren 300 miljoen euro uit voor de infrastructuur. Daarvan wordt 250 miljoen euro in het mobiele netwerk gepompt. Voor de update werkt Telenet samen met Chinese telecom multinational ZTE. Die zal de radio-uitrusting op de mobiele sites van BASE integraal gaan vervangen door stations van de nieuwste generatie. Telenets ambities voor mobiele telefonie liggen erg hoog, meldt ceo John Porter: "We kunnen nu een uitmuntend netwerk ontwikkelen, waarmee Telenet zich zowel in België als in Europa kan positioneren als een vooruitstrevende speler op de voortdurend veranderende markt van telecommunicatie en entertainment."

3000 sites op de planning

De moderniseringsfase van het netwerk startte op 22 augustus 2016 in Limburg en Oost-Vlaanderen, met de update van een honderdtal mobiele sites. De werken zullen duren tot het voorjaar van 2018. ENGIE Fabricom en PTM stappen ook mee in het project en leveren operationele en administratieve steun. In Brussel zal TecICT de volledige dienstverlening uitvoeren voor Telenet. Naast de modernisering van het bestaande netwerk heeft Telenet al aangegeven dat het tegen 2020 zo'n 800 tot 1000 nieuwe mobiele sites wil bouwen. Ook die werken zullen in de komende weken van start gaan.

Onze partners