Telenet heeft de nodige investeringen gedaan om de mogelijkheden van het KotNet van de K.U.Leuven aanzienlijk te verbeteren.

Vanaf september zal tot 8 keer sneller kunnen gesurft worden. De volumelimieten voor het downloaden worden vergroot van 4 tot 10 GB per gebruiker en per maand. Telenet en de K.U.Leuven gaan voortaan ook één centraal servicepunt bemannen op de universitaire informaticadienst (ICTS) in Heverlee.

De universiteit biedt sinds het midden van de jaren negentig al haar studenten en personeelsleden en die van enkele geassocieerde hogescholen de mogelijkheid om over het kabeldistributienetwerk van Telenet (vroeger UPC) aan te sluiten op het netwerk en internet van de K.U.Leuven. De overeenkomst geldt enkel voor een beperkt geografisch gebied dat zich uitstrekt over Leuven, Heverlee en het grootste deel van Kessel-lo.

Uit overleg tussen Telenet en ICTS bleek begin dit jaar dat de gebruikers van KotNet het profiel van "zware gebruiker" hebben. Onderzoek wees uit dat 2.500 KotNet-users te vergelijken zijn met 25.000 residentiële Telenetgebruikers. Telenet besliste hierop om KotNet niet meer te beschouwen als een netwerk van individuele gebruikers maar als een ware businesspartner en zwaar te gaan investeren in de interconnectiviteit.

Bron: Belga

Telenet heeft de nodige investeringen gedaan om de mogelijkheden van het KotNet van de K.U.Leuven aanzienlijk te verbeteren. Vanaf september zal tot 8 keer sneller kunnen gesurft worden. De volumelimieten voor het downloaden worden vergroot van 4 tot 10 GB per gebruiker en per maand. Telenet en de K.U.Leuven gaan voortaan ook één centraal servicepunt bemannen op de universitaire informaticadienst (ICTS) in Heverlee. De universiteit biedt sinds het midden van de jaren negentig al haar studenten en personeelsleden en die van enkele geassocieerde hogescholen de mogelijkheid om over het kabeldistributienetwerk van Telenet (vroeger UPC) aan te sluiten op het netwerk en internet van de K.U.Leuven. De overeenkomst geldt enkel voor een beperkt geografisch gebied dat zich uitstrekt over Leuven, Heverlee en het grootste deel van Kessel-lo. Uit overleg tussen Telenet en ICTS bleek begin dit jaar dat de gebruikers van KotNet het profiel van "zware gebruiker" hebben. Onderzoek wees uit dat 2.500 KotNet-users te vergelijken zijn met 25.000 residentiële Telenetgebruikers. Telenet besliste hierop om KotNet niet meer te beschouwen als een netwerk van individuele gebruikers maar als een ware businesspartner en zwaar te gaan investeren in de interconnectiviteit. Bron: Belga