Telenet kan voor het eerst in zijn geschiedenis voluit meebieden voor de exclusieve rechten op het Belgische voetbal. Na een lang aanslepende juridische procedure moet het bedrijf niet langer die beelden delen met andere aanbieders. Dat bericht de krant De Morgen.

De Raad voor de Mededinging besliste na de overname van betaalzender Canal+ in 2003 dat Telenet de beelden van de Belgische competitie ook aan andere bieders ter beschikking moest stellen als ze de rechten zou verwerven. Telenet diende daartegen klacht in en kreeg in 2008 een eerste keer gelijk van de Raad voor de Mededinging.

Concurrent Belgacom ging tweemaal in beroep tegen de beslissing, maar nu vorige week is dat tweede beroep afgewezen, schrijft De Morgen, op basis van bronnen dichtbij het dossier. Zo kan Telenet bij de verkoop van de voetbalrechten nu meebieden, zonder dat het bevreesd moet zijn dat het de beelden ook aan de concurrentie moet doorgeven. Er is wel één voorwaarde: Telenet mag niet álle exclusieve rechten kopen, anders moet het die rechten alsnog delen. Dat hoeft geen probleem te zijn, want de exclusieve voetbalrechten zijn in verschillende loten opgedeeld, klinkt het.

Bron: Belga

Telenet kan voor het eerst in zijn geschiedenis voluit meebieden voor de exclusieve rechten op het Belgische voetbal. Na een lang aanslepende juridische procedure moet het bedrijf niet langer die beelden delen met andere aanbieders. Dat bericht de krant De Morgen. De Raad voor de Mededinging besliste na de overname van betaalzender Canal+ in 2003 dat Telenet de beelden van de Belgische competitie ook aan andere bieders ter beschikking moest stellen als ze de rechten zou verwerven. Telenet diende daartegen klacht in en kreeg in 2008 een eerste keer gelijk van de Raad voor de Mededinging. Concurrent Belgacom ging tweemaal in beroep tegen de beslissing, maar nu vorige week is dat tweede beroep afgewezen, schrijft De Morgen, op basis van bronnen dichtbij het dossier. Zo kan Telenet bij de verkoop van de voetbalrechten nu meebieden, zonder dat het bevreesd moet zijn dat het de beelden ook aan de concurrentie moet doorgeven. Er is wel één voorwaarde: Telenet mag niet álle exclusieve rechten kopen, anders moet het die rechten alsnog delen. Dat hoeft geen probleem te zijn, want de exclusieve voetbalrechten zijn in verschillende loten opgedeeld, klinkt het. Bron: Belga