Telenet bezit het overgrote merendeel van zijn hybrid Fiber- Coaxial netwerk maar in Etterbeek liep de uitbating ervan via een huurcontract met de gemeente. Telenet levert er diensten sinds 1997 en was als onderaannemer ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de uitbreiding ervan.

Maar de overeenkomst met Etterbeek loopt eind dit jaar af. Daarom besloot de gemeenteraad in oktober al in te stemmen met een verkoop aan Telenet, een transactie die op 27 december werd afgerond.

Telenet benadrukt dat de overname geen invloed heeft op de klanten in Etterbeek. Hun dienstverlening blijft dezelfde. Hoeveel Telenet betaalt voor de overname is niet bekend.

Etterbeek was de laatste Brusselse gemeente waar het bedrijf het netwerk nog huurde. Vandaag dekt Telenet twee derde van de Brusselse gemeenten. Sinds 2007 biedt het bedrijf diensten aan in Schaarbeek, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Vorst. Sinds de overname van SFR in 2017 is het bedrijf ook actief in Sint-Joost-ten-Noode, Stad Brussel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Sint-Jans-Molembeek.

Telenet bezit het overgrote merendeel van zijn hybrid Fiber- Coaxial netwerk maar in Etterbeek liep de uitbating ervan via een huurcontract met de gemeente. Telenet levert er diensten sinds 1997 en was als onderaannemer ook verantwoordelijk voor het onderhoud en de uitbreiding ervan.Maar de overeenkomst met Etterbeek loopt eind dit jaar af. Daarom besloot de gemeenteraad in oktober al in te stemmen met een verkoop aan Telenet, een transactie die op 27 december werd afgerond.Telenet benadrukt dat de overname geen invloed heeft op de klanten in Etterbeek. Hun dienstverlening blijft dezelfde. Hoeveel Telenet betaalt voor de overname is niet bekend.Etterbeek was de laatste Brusselse gemeente waar het bedrijf het netwerk nog huurde. Vandaag dekt Telenet twee derde van de Brusselse gemeenten. Sinds 2007 biedt het bedrijf diensten aan in Schaarbeek, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Vorst. Sinds de overname van SFR in 2017 is het bedrijf ook actief in Sint-Joost-ten-Noode, Stad Brussel, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Sint-Jans-Molembeek.