Tijdens het telefoongesprek kiest de smartphone automatisch het meest geschikte netwerk om de beste belervaring te bieden, in HD-geluidskwaliteit. De technologie laat ook toe om tegelijk te bellen en te surfen. "Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld in de auto te bellen en tegelijkertijd een gps-app te gebruiken", luidt het.

De technologie zal wel enkel gebruikt kunnen worden als een smartphone compatibel is. In eerste instantie zal dit het geval zijn voor de iPhone X en Samsung Galaxy S8 en S9. In de daaropvolgende maanden zal het aantal compatibele toestellen toenemen. Die gefaseerde aanpak moet Telenet ook toelaten om de capaciteit en kwaliteit te monitoren.

Telenet mikt op 100.000 actieve gebruikers tegen het einde van dit jaar. Klanten wier toestel geselecteerd wordt, zullen een sms ontvangen. Om voice over LTE te gebruiken hoeven ze geen verdere actie te ondernemen, voice over wifi moet manueel bij de instellingen in de smartphone geactiveerd worden.

Tijdens het telefoongesprek kiest de smartphone automatisch het meest geschikte netwerk om de beste belervaring te bieden, in HD-geluidskwaliteit. De technologie laat ook toe om tegelijk te bellen en te surfen. "Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld in de auto te bellen en tegelijkertijd een gps-app te gebruiken", luidt het. De technologie zal wel enkel gebruikt kunnen worden als een smartphone compatibel is. In eerste instantie zal dit het geval zijn voor de iPhone X en Samsung Galaxy S8 en S9. In de daaropvolgende maanden zal het aantal compatibele toestellen toenemen. Die gefaseerde aanpak moet Telenet ook toelaten om de capaciteit en kwaliteit te monitoren. Telenet mikt op 100.000 actieve gebruikers tegen het einde van dit jaar. Klanten wier toestel geselecteerd wordt, zullen een sms ontvangen. Om voice over LTE te gebruiken hoeven ze geen verdere actie te ondernemen, voice over wifi moet manueel bij de instellingen in de smartphone geactiveerd worden.