Met Rex & Rio, twee nieuwe pakketten van Telenet die gebaseerd lijken te zijn op de abonnementsformule van de Amerikaanse streamingdienst Netflix, kan je voor een vast bedrag per maand naar internationale en nationale films en series kijken.

Rex biedt voor 14,95 euro per maand toegang tot zo'n duizend films en duizend series van nationale en internationale bodem, en twintig themazenders waaronder Animal Planet, History Channel, Discovery World en MTV Rocks.

Rio verdubbelt dit aanbod nog eens voor 24,95 euro. Hierbij ligt de focus op nieuwe films en series. Jaarlijks komen er 300 tv-premières van bioscoopfilms beschikbaar, en HBO-series als Game of Thrones en Girls zijn slechts een paar dagen na de Amerikaanse release al te bekijken. Daarnaast zijn er 40 themazenders waaronder MGM, TCM en FoxLife voorhanden, en is ook het gehele PRIME-pakket binnen handbereik.

Met dit dubbele aanbod lijkt Telenet een poging te ondernemen om Netflix te snel af te zijn. Deze Amerikaanse streamingaanbieder werd vorige week in Nederland gelanceerd, en komt vermoedelijk op korte termijn ook naar ons land. Net zoals bij Netflix, kijk je via de nieuwe Telenet-diensten dus onbeperkt films en series voor een vast maandbedrag. Al liggen de prijzen van Rex & Rio wel een stuk hoger dan de 7,99 euro die je maandelijks voor Netflix betaalt in Nederland.

Pieterjan Van Leemputten & Michael Ilegems

Met Rex & Rio, twee nieuwe pakketten van Telenet die gebaseerd lijken te zijn op de abonnementsformule van de Amerikaanse streamingdienst Netflix, kan je voor een vast bedrag per maand naar internationale en nationale films en series kijken. Rex biedt voor 14,95 euro per maand toegang tot zo'n duizend films en duizend series van nationale en internationale bodem, en twintig themazenders waaronder Animal Planet, History Channel, Discovery World en MTV Rocks. Rio verdubbelt dit aanbod nog eens voor 24,95 euro. Hierbij ligt de focus op nieuwe films en series. Jaarlijks komen er 300 tv-premières van bioscoopfilms beschikbaar, en HBO-series als Game of Thrones en Girls zijn slechts een paar dagen na de Amerikaanse release al te bekijken. Daarnaast zijn er 40 themazenders waaronder MGM, TCM en FoxLife voorhanden, en is ook het gehele PRIME-pakket binnen handbereik. Met dit dubbele aanbod lijkt Telenet een poging te ondernemen om Netflix te snel af te zijn. Deze Amerikaanse streamingaanbieder werd vorige week in Nederland gelanceerd, en komt vermoedelijk op korte termijn ook naar ons land. Net zoals bij Netflix, kijk je via de nieuwe Telenet-diensten dus onbeperkt films en series voor een vast maandbedrag. Al liggen de prijzen van Rex & Rio wel een stuk hoger dan de 7,99 euro die je maandelijks voor Netflix betaalt in Nederland. Pieterjan Van Leemputten & Michael Ilegems