Alle Telenet-klanten krijgen tussen 15 april en 1 augustus een nieuw gratis en "volwaardig" webmailprogramma, à la Hotmail of Gmail.

Telenet gaat volop inspelen op op de beweging naar 'de cloud'. "Door de lagere opslagkosten voor data én de trend om meer webgebaseerde toepassingen te gebruiken, is een geavanceerde webapplicatie niet alleen meer het 'voorrecht' van multinationals als Microsoft (Hotmail) en Google (GMail), maar wordt het ook op Vlaamse schaal haalbaar voor internetproviders als Telenet om een volwaardige webgebaseerde e-maildienst uit te rollen", aldus het bedrijf in het persbericht.

Tot dusver hadden Telenet internetklanten via hun abonnement recht op één of meerdere POP mailboxen, een basis webmailprogramma en een tijdelijke opslagruimte van 50 MB. De nieuwe webmail van Telenet krijgt 5 GB opslagruimte en zal heel wat extra functionaliteiten in huis hebben "waardoor een apart e-mailprogramma als bijvoorbeeld Outlook niet meer nodig is", stelt Telenet. De nieuwe webmail zal ook beschikbaar zijn via een mobiele browserversie. Het programma werd ontwikkeld in samenwerking met Zimbra, een dochteronderneming van VMware.

De uitrol van het nieuwe Telenet webmailplatform gebeurt gefaseerd. Alle Telenet internetklanten zullen tussen begin april en 1 augustus 2010 automatisch overgezet worden naar het nieuwe webmailplatform. Klanten die echter sneller overgezet willen worden kunnen zich via http://www.telenet.be/nieuwewebmail registreren en krijgen dan al in de komende weken toegang tot het nieuwe webmailplatform. Nieuwe internetklanten krijgen standaard toegang tot de nieuwe webmail.

Alle Telenet-klanten krijgen tussen 15 april en 1 augustus een nieuw gratis en "volwaardig" webmailprogramma, à la Hotmail of Gmail. Telenet gaat volop inspelen op op de beweging naar 'de cloud'. "Door de lagere opslagkosten voor data én de trend om meer webgebaseerde toepassingen te gebruiken, is een geavanceerde webapplicatie niet alleen meer het 'voorrecht' van multinationals als Microsoft (Hotmail) en Google (GMail), maar wordt het ook op Vlaamse schaal haalbaar voor internetproviders als Telenet om een volwaardige webgebaseerde e-maildienst uit te rollen", aldus het bedrijf in het persbericht. Tot dusver hadden Telenet internetklanten via hun abonnement recht op één of meerdere POP mailboxen, een basis webmailprogramma en een tijdelijke opslagruimte van 50 MB. De nieuwe webmail van Telenet krijgt 5 GB opslagruimte en zal heel wat extra functionaliteiten in huis hebben "waardoor een apart e-mailprogramma als bijvoorbeeld Outlook niet meer nodig is", stelt Telenet. De nieuwe webmail zal ook beschikbaar zijn via een mobiele browserversie. Het programma werd ontwikkeld in samenwerking met Zimbra, een dochteronderneming van VMware. De uitrol van het nieuwe Telenet webmailplatform gebeurt gefaseerd. Alle Telenet internetklanten zullen tussen begin april en 1 augustus 2010 automatisch overgezet worden naar het nieuwe webmailplatform. Klanten die echter sneller overgezet willen worden kunnen zich via http://www.telenet.be/nieuwewebmail registreren en krijgen dan al in de komende weken toegang tot het nieuwe webmailplatform. Nieuwe internetklanten krijgen standaard toegang tot de nieuwe webmail.