Telenet heeft de aanbesteding in de wacht gesleept voor de levering van een nieuwe datanetwerk voor de stad Mechelen.

Het netwerk moet dienen voor al het internet- en e-mailverkeer, software- en loketverrictingen in het stadhuis en het 'Huis van de Mechelaar'. Centraal werd de internetcapaciteit verhoogd van 4 Mbps naar 100 Mbps

Anderzijds zorgt het voor een betere dienstverlening naar een twintigtal wijk- en dorpshuizen en andere kleinere locaties. Om die locaties met het centrale netwerk te verbinden, kiest Mechelen voor een IPVPN Cloud. Het gaat hier om een 200Mb-lijn. Daarnaast voorziet de ict-afdeling ook een oplossing om aan thuiswerk te doen.

Telenet sleepte het contract in de wacht, ten nadele van Belgacom. Het contract is goed voor 400.000 euro over 4 jaar.

Telenet heeft de aanbesteding in de wacht gesleept voor de levering van een nieuwe datanetwerk voor de stad Mechelen. Het netwerk moet dienen voor al het internet- en e-mailverkeer, software- en loketverrictingen in het stadhuis en het 'Huis van de Mechelaar'. Centraal werd de internetcapaciteit verhoogd van 4 Mbps naar 100 Mbps Anderzijds zorgt het voor een betere dienstverlening naar een twintigtal wijk- en dorpshuizen en andere kleinere locaties. Om die locaties met het centrale netwerk te verbinden, kiest Mechelen voor een IPVPN Cloud. Het gaat hier om een 200Mb-lijn. Daarnaast voorziet de ict-afdeling ook een oplossing om aan thuiswerk te doen. Telenet sleepte het contract in de wacht, ten nadele van Belgacom. Het contract is goed voor 400.000 euro over 4 jaar.