De bedrijfsopbrengsten kwamen voor de eerste jaarhelft uit op 1,178 miljard euro, bijna een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Telenet heeft begin dit jaar gsm-operator BASE overgenomen, maar ook zonder die overname groeiden de inkomsten met 4 pct.

De integratie van BASE zorgde in de eerste zes maanden voor 5 miljoen euro kosten. Telenet verwacht dat het tegen 2020 220 miljoen euro aan synergieën kan realiseren uit de overname.

De vooruitzichten voor de rest van het boekjaar blijven onveranderd, maar Telenet maakt wel melding van "hevige concurrentie" op de markt van mobiele telefonie en van ongunstige regelgeving. De groei van de omzet en van de (ebitda)-winst zou vertragen in de tweede jaarhelft.

(Belga/WK)

De bedrijfsopbrengsten kwamen voor de eerste jaarhelft uit op 1,178 miljard euro, bijna een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Telenet heeft begin dit jaar gsm-operator BASE overgenomen, maar ook zonder die overname groeiden de inkomsten met 4 pct. De integratie van BASE zorgde in de eerste zes maanden voor 5 miljoen euro kosten. Telenet verwacht dat het tegen 2020 220 miljoen euro aan synergieën kan realiseren uit de overname. De vooruitzichten voor de rest van het boekjaar blijven onveranderd, maar Telenet maakt wel melding van "hevige concurrentie" op de markt van mobiele telefonie en van ongunstige regelgeving. De groei van de omzet en van de (ebitda)-winst zou vertragen in de tweede jaarhelft.(Belga/WK)