De goedkeuring liet enige tijd op zich wachten maar volgens Reuters is er een akkoord en worden de lokale mededingingsautoriteiten vandaag ingelicht.

Telenet legde in april vorig jaar 1,3 miljard euro op tafel om Base over te nemen van KPN. Dat geeft de Mechelse kabeloperator een eigen mobiel netwerk dat in heel het land actief is.

De goedkeuring kwam er wel niet zonder slag of stoot. Zo moest Base zijn belang van 50 procent in Mobile Vikings verkopen aan Medialaan, net zoals de klanten van Jim Mobile. Huidig Eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager hield in september nog een grote Europese deal, de fusie tussen het Deense Teliasonera en Telenor, tegen.

De goedkeuring liet enige tijd op zich wachten maar volgens Reuters is er een akkoord en worden de lokale mededingingsautoriteiten vandaag ingelicht.Telenet legde in april vorig jaar 1,3 miljard euro op tafel om Base over te nemen van KPN. Dat geeft de Mechelse kabeloperator een eigen mobiel netwerk dat in heel het land actief is.De goedkeuring kwam er wel niet zonder slag of stoot. Zo moest Base zijn belang van 50 procent in Mobile Vikings verkopen aan Medialaan, net zoals de klanten van Jim Mobile. Huidig Eurocommissaris voor mededinging Margrethe Vestager hield in september nog een grote Europese deal, de fusie tussen het Deense Teliasonera en Telenor, tegen.