Telenet heeft het jaar goed ingezet. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 10 procent en de bedrijfskasstroom met 14 procent, zo blijkt uit de resultaten.

Telenet is vooral trots dat in de eerste drie maanden van 2012 het aantal abonnees dat zowel internet, vaste telefonie als televisie afneemt, -de zogeheten triple-play- toenam met 22.700. Dat is volgens het telecombedrijf het beste resultaat sinds het vierde kwartaal van 2009. Een klant leverde het bedrijf eind maart gemiddeld 44,8 euro per maand op. Dat is 10 procent meer dan een jaar geleden.

De nettowinst van het bedrijf daalde met 71 procent tot 12,2 miljoen euro, maar dat had te maken met een verlies van 17,6 miljoen euro op rentederivaten, hogere interestkosten en afschrijvingskosten in verband met de uitzendrechten voor het Belgische voetbal. De winst voor belastingen, interest en waardeverminderingen kwam uit op 190,5 miljoen euro. De omzet klokte af op 364 miljoen euro.

Telenet krijgt de laatste tijd nogal wat kritiek van de televisiezenders. Met hun digicorders kunnen kijkers reclame tussen programma's doorspoelen, en dat zint de zenders niet. Zo liet Thierry Tacheny, de topman van SBS Belgium, onlangs verstaan dat de distributeurs de zenders beter moeten vergoeden.

Telenet-topman Duco Sickinghe reageerde woensdag door te stellen dat Telenet tegenwoordig veel meer geeft aan de lokale zenders dan elders in Europa het geval is. Hij riep de zenders op om zichzelf in vraag te blijven stellen en te innoveren.

Bron: Belga

Telenet heeft het jaar goed ingezet. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 10 procent en de bedrijfskasstroom met 14 procent, zo blijkt uit de resultaten.Telenet is vooral trots dat in de eerste drie maanden van 2012 het aantal abonnees dat zowel internet, vaste telefonie als televisie afneemt, -de zogeheten triple-play- toenam met 22.700. Dat is volgens het telecombedrijf het beste resultaat sinds het vierde kwartaal van 2009. Een klant leverde het bedrijf eind maart gemiddeld 44,8 euro per maand op. Dat is 10 procent meer dan een jaar geleden.De nettowinst van het bedrijf daalde met 71 procent tot 12,2 miljoen euro, maar dat had te maken met een verlies van 17,6 miljoen euro op rentederivaten, hogere interestkosten en afschrijvingskosten in verband met de uitzendrechten voor het Belgische voetbal. De winst voor belastingen, interest en waardeverminderingen kwam uit op 190,5 miljoen euro. De omzet klokte af op 364 miljoen euro.Telenet krijgt de laatste tijd nogal wat kritiek van de televisiezenders. Met hun digicorders kunnen kijkers reclame tussen programma's doorspoelen, en dat zint de zenders niet. Zo liet Thierry Tacheny, de topman van SBS Belgium, onlangs verstaan dat de distributeurs de zenders beter moeten vergoeden.Telenet-topman Duco Sickinghe reageerde woensdag door te stellen dat Telenet tegenwoordig veel meer geeft aan de lokale zenders dan elders in Europa het geval is. Hij riep de zenders op om zichzelf in vraag te blijven stellen en te innoveren.Bron: Belga