Als Telenet en Proximus er niet snel in slagen om een supersnel datanetwerk aan te leggen, dan komt er desnoods een overheidsbedrijf dat de aanleg van de kabels moet superviseren, liet Muyters optekenen in De Morgen.

Beide telecomoperatoren beklemtonen in een reactie aan Data News dat ze achter Muyters ambitie staan om van Vlaanderen een digitale regio te maken waar supersnel internet voor iedere Vlaming beschikbaar is. Tegelijk wijzen ze er fijntjes op dat ze daar zelf al mee bezig zijn.

"Telenet zal tegen 2019 overal in Vlaanderen meer dan 1 Gigabit per seconde kunnen aanbieden, waardoor Vlaanderen aan de kop blijft in Europa", klinkt het. Proximus benadrukt dan weer dat het openstaat om samen te werken en om haar glasvezelnetwerk verder uit te breiden, tot in elk huis in Vlaanderen.

Prioriteiten

Telenet wijst er ook nog op dat België volgens de laatste Digital Economy and Society Index in de top 3 van Europese landen staat voor digitale infrastructuur, terwijl het slechts op plaats 11 staat voor Digital Human Capital en slechts op plaats 13 voor digitale publieke dienstverlening. "Om de ambitie van een digitaal Vlaanderen waar te maken, moet dus in de eerste plaats in onderwijs, digitale overheden en digitale vaardigheden geïnvesteerd worden", stelt Telenet.

Het telecombedrijf vraagt zich dan ook af of de drie miljard euro belastinggeld niet beter in onderwijs geïnvesteerd kan worden dan in een nieuw overheidsbedrijf. "Men kan dat geld investeren in opleidingen om kansarme jongeren digitale vaardigheden aan te leren zodat ze een plaats op de arbeidsmarkt kunnen verwerven. Kinderen opleiden tot digitale wereldburgers, daar ligt volgens Telenet de prioriteit en daar wil het graag aan meewerken."

Als Telenet en Proximus er niet snel in slagen om een supersnel datanetwerk aan te leggen, dan komt er desnoods een overheidsbedrijf dat de aanleg van de kabels moet superviseren, liet Muyters optekenen in De Morgen. Beide telecomoperatoren beklemtonen in een reactie aan Data News dat ze achter Muyters ambitie staan om van Vlaanderen een digitale regio te maken waar supersnel internet voor iedere Vlaming beschikbaar is. Tegelijk wijzen ze er fijntjes op dat ze daar zelf al mee bezig zijn."Telenet zal tegen 2019 overal in Vlaanderen meer dan 1 Gigabit per seconde kunnen aanbieden, waardoor Vlaanderen aan de kop blijft in Europa", klinkt het. Proximus benadrukt dan weer dat het openstaat om samen te werken en om haar glasvezelnetwerk verder uit te breiden, tot in elk huis in Vlaanderen.Telenet wijst er ook nog op dat België volgens de laatste Digital Economy and Society Index in de top 3 van Europese landen staat voor digitale infrastructuur, terwijl het slechts op plaats 11 staat voor Digital Human Capital en slechts op plaats 13 voor digitale publieke dienstverlening. "Om de ambitie van een digitaal Vlaanderen waar te maken, moet dus in de eerste plaats in onderwijs, digitale overheden en digitale vaardigheden geïnvesteerd worden", stelt Telenet. Het telecombedrijf vraagt zich dan ook af of de drie miljard euro belastinggeld niet beter in onderwijs geïnvesteerd kan worden dan in een nieuw overheidsbedrijf. "Men kan dat geld investeren in opleidingen om kansarme jongeren digitale vaardigheden aan te leren zodat ze een plaats op de arbeidsmarkt kunnen verwerven. Kinderen opleiden tot digitale wereldburgers, daar ligt volgens Telenet de prioriteit en daar wil het graag aan meewerken."