Telenet richt een divisie op die zich specifiek met de mobiele markt zal bezighouden. Ronny Verhelst wordt ceo van Telenet Mobile.

Telenet wil duidelijk maken dat het ook op mobiel vlak kan meespelen met de grote jongens. Via de nieuwe divisie Telenet Mobile, met een apart management kunnen "een aantal nieuwe ideeën naar de Belgische mobiele markt gebracht worden", aldus Duco Sickinghe, ceo van Telenet in het persbericht. Telenet Mobile wordt een business unit met eigen management, maar zonder aparte juridische entiteit.

Telenet Mobile zal geleid worden door Ronny Verhelst die de laatste acht jaar als executive vice-president van Telenet verschillende operationele functies vervuld heeft. Voordien werkte hij onder meer bij Belgacom en PricewaterhouseCoopers. Chief operating officer wordt Philip Macridis, die Telenet in huis haalt omwille van zijn ruime MVNO-ervaring. Zo zetelde hij in de Raad van Bestuur van Virgin Mobile in Frankrijk. Er wordt nog bekeken hoeveel mensen intern kunnen doorschuiven naar de nieuwe divisie.

Telenet heeft zoals bekend [dit jaar de full MVNO-overeenkomst met Mobistar verlengd]. Volgens woordvoerder Stefan Coenjaerts verandert deze aankondiging niets aan het standpunt van Telenet over de vierde gsm-licentie of de wimax-veilingen: "De interesse is er, maar de precieze voorwaarden zijn nog steeds niet bekend. Ondertussen konden wij niet langer wachten om onze mobiele strategie verder uit te bouwen."

Telenet richt een divisie op die zich specifiek met de mobiele markt zal bezighouden. Ronny Verhelst wordt ceo van Telenet Mobile. Telenet wil duidelijk maken dat het ook op mobiel vlak kan meespelen met de grote jongens. Via de nieuwe divisie Telenet Mobile, met een apart management kunnen "een aantal nieuwe ideeën naar de Belgische mobiele markt gebracht worden", aldus Duco Sickinghe, ceo van Telenet in het persbericht. Telenet Mobile wordt een business unit met eigen management, maar zonder aparte juridische entiteit. Telenet Mobile zal geleid worden door Ronny Verhelst die de laatste acht jaar als executive vice-president van Telenet verschillende operationele functies vervuld heeft. Voordien werkte hij onder meer bij Belgacom en PricewaterhouseCoopers. Chief operating officer wordt Philip Macridis, die Telenet in huis haalt omwille van zijn ruime MVNO-ervaring. Zo zetelde hij in de Raad van Bestuur van Virgin Mobile in Frankrijk. Er wordt nog bekeken hoeveel mensen intern kunnen doorschuiven naar de nieuwe divisie. Telenet heeft zoals bekend [dit jaar de full MVNO-overeenkomst met Mobistar verlengd]. Volgens woordvoerder Stefan Coenjaerts verandert deze aankondiging niets aan het standpunt van Telenet over de vierde gsm-licentie of de wimax-veilingen: "De interesse is er, maar de precieze voorwaarden zijn nog steeds niet bekend. Ondertussen konden wij niet langer wachten om onze mobiele strategie verder uit te bouwen."